Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gert Bouman: "We verwachten een hele goede oogst"

Frutaria heeft in mei 7 miljoen kilo steenfruit te vermarkten

Tholen - Met de aankomsten van de eerste nectarines en perziken uit de kassen is het Spaanse steenfruitseizoen al weer gestart. De Spaanse privé-producent Frutaria maakt zich op voor het seizoen. "Nectarines en perziken uit de kas zijn gewoon te duur", meent de Nederlander Gert Bouman, die inmiddels al ruim 25 jaar voor Frutaria werkt, de enige steenfruitexporteur die eigen productie van eind april tot september aan kan bieden. Het bedrijf staat voor de uitdaging om in de maand mei 7 miljoen kilo steenfruit te vermarkten, hoofdzakelijk perziken en nectarines, maar ook abrikozen en kersen.



"We verwachten dat de oogst rond 25 april van start gaat, ruim een week later dan vorig jaar. Momenteel zijn we druk bezig om onze plantages te bezoeken en we verwachten een hele goede oogst", vertelt Gert. "Er wordt veel gedaan om nieuwe en betere variëteiten aan te bieden. De volumes zijn vergelijkbaar met vorig jaar. De kwaliteit van het steenfruit ziet er goed uit. We zien het seizoen met volle verwachting tegemoet."



Frutaria richt zich met het steenfruit hoofdzakelijk op Europa, waarvan Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Scandinavië de belangrijkste afnemers zijn. "We hopen dat de Europese markten weer klaar zijn voor het de eerste Europese perziken en nectarines. Veel is afhankelijk van de weersomstandigheden op onze exportbestemmingen", vertelt Gert.



In Sevilla heeft Frutaria nu ook physalisteelt. Dit product is beschikbaar van mei tot en met november en wordt in diverse verpakkingen geleverd.



Voor meer informatie:
Gert Bouman
Frutaria
T: (+34) 661 252 509
M: (+34) 659-755160
gbouman@frutaria.com
www.frutaria.com