Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Russische markt positief voor aardappelen uit Egypte

Aardappelupdate Egypte, Pakistan en Tunesië

Egypte
50% van de aardappelexport van het Egyptische bedrijf Agricultural Supplying Products Company (APC) gaan momenteel naar Rusland. De rest van de export gaat naar Europa en het Midden-Oosten. Ismail Zakaria Khalil: "De kwaliteit van Egyptische aardappelen is zeer goed door het klimaat en de productiemethoden die worden gebruikt. Vorig jaar heeft APC ongeveer 635.000 ton geproduceerd. Dit jaar verwachten we hetzelfde te kunnen doen".

Pakistan:
Het Pakistaanse bedrijf Af-Rafique Enterprises teelt haar aardappelen in de provincie Punjab. "Ons seizoen loopt van december tot het begin van januari. Een deel van de productie wordt in koude opslag bewaard en door het jaar heen verkocht", zegt Export & Business Development Manager Muhammad Riaz. De oogst is aangetast door aanhoudende regen in februari en maart afgelopen jaar, maar de totale oogstvolumes en de kwaliteit van de aardappelen zijn naar verwachting goed. Het bedrijf exporteert 30 tot 40% van haar producten. Grootste exportmarkten zijn Rusland, Sri Lanka, Malaysia en Saudi Arabië.
"Het aantal bedrijven dat naar Rusland exporteert is gestegen van 7 naar 14. Daarbij is er op de Russische markt ook concurrentie bijgekomen uit Egypte, Bangladesh en India". Prijzen zijn wereldwijd aan het dalen. In Pakistan merken telers hier nog vrij weinig van door een sterke binnenlandse markt en handel met buurlanden.

Muhammad voorspelt dat de vraag naar aardappelen het sterkst zal zijn tijdens de Ramadan in juni en juli.

Tunesië:
Het eerste deel van het aardappelseizoen van het bedrijf Alyssa Fruits verliep niet zo positief. Walid Gaddas: "Het productievolume was te laag en de prijzen zeer hoog, tussen de €500 en €600 per ton, terwijl in de Europa de prijzen door de Russische exportban juist zeer laag liggen (tussen de €50 en €60 per ton in Frankrijk). Hierdoor was het zeer lastig om aardappelen naar Europa te exporteren en hebben we vrijwel alles op de lokale markt verkocht".

De tweede helft van het seizoen begint in mei en de situatie wordt verwacht te veranderen. "Rond deze tijd is onze productie normaliter op gang en de prijzen in Europa zullen ook stijgen". Alyssa Fruits produceert de aardappelrassen Bellini en Nicola in de eerste helft van het seizoen en de Spunta en Bellini in de tweede helft van het seizoen. Walid legt uit dat Tunesië dit seizoen aardappelen heeft moeten importeren omdat de lokale productie niet voldoende was. "Drie weken geleden zijn er containers uit Egypte en Frankrijk gearriveerd. Dit zal doorgaan tot de nieuwe oogst in mei".

 
Voor meer informatie:
Ismail Zakaria Khalil
Agricultural Supplying Products Company (APC), Egypt
Tel 002012-2243-7290
info@apc-egypt.com
www.apc-egypt.com

Muhammad Riaz
Al Rafique (Pakistan)
Cell: +92 (0)300 477 4810
Tel: +92 (0)48 372 0795
Fax: +92 (0)48 372 2789
E-mail: export@alrafique.com
Web: www.alrafique.com

Walid Gaddas
ALYSSA FRUITS (Tunisia)
email: info@alyssafruits.com
tel: 00216-29-325-343
www.alyssafruits.com
Facebook : AlyssaFruitsTunisia
Twitter : ALYSSAFRUITS
 
Publicatiedatum: