Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl expandeert in VS en Ierland

De Duitse discounter Lidl expandeert verder in het buitenland en dan met name in de VS en Ierland, meldt de Oostenrijkse website medianet.at. Lidl heeft de expansie naar de VS inmiddels bevestigd, maar gaf geen details over vermeende reeds lopende transacties. Officieel maakt Lidl namelijk pas in 2018 haar entree op de Amerikaanse markt. Maar volgens zakenpartners heeft Lidl reeds bij talrijke leveranciers geïnformeerd of ze in de VS zouden kunnen leveren. Lidl zou met minstens 100 Amerikaanse markten van start willen gaan.

Iets concreter is de Lidl-expansie in Ierland, waar de discounter meer dan 60 nieuwe filialen wil openen. De Ierse makelaars van CBRE hebben volgens mediaberichten de opdracht gekregen om "hoogwaardige vestigingsplaatsen met een goede zichtbaarheid en bereikbaarheid" te vinden. Daarbij zou er gezocht worden naar bouwplaatsen voor winkels met een grootte van 1.800 tot 2.400 vierkante meter.

Lidl heeft 15 jaar geleden het eerste filiaal in Ierland geopend en telt reeds 143 filialen in Ierland en 38 filialen in Noord-Ierland.

Publicatiedatum: