Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommermarkt stabiliseert na Paaspiek

Tholen - Na een piek rond Pasen is de komkommermarkt deze week weer iets gestabiliseerd. "De prijzen liepen op tot een euro, maar er stond niet veel voor de klok", vertelt Rene Welles. "Nu is de prijs weer wat gezakt."

"De week voor Pasen was er flink tekort. Het was slecht weer, heeft hele dagen geregend", vertelt komkommerteler Rene Welles over de komkommermarkt van de afgelopen weken. "Iedereen wil 40'ers hebben. Die zijn juist moeilijk te snijden met dat weer. Dan wordt er een sortering lichter geoogst" Bovendien hielden de supermarkten best wat acties en ook die liepen goed. De prijzen op de klok stegen naar een euro. "Maar", relativeert Welles, "er stond ook bijna niets. Met tien pallets voor de klok loopt het wel op."

Stabilisatie
Inmiddels lijkt er iets minder spanning op de markt te zijn. "Deze week is de prijs weer wat gezakt, vandaag nog iets meer. De vraag valt een beetje weg, er wordt wat meer geproduceerd – een combinatie van alles. Maar goed, het weer is niet slecht", vervolgt de teler. "Dus ik verwacht wel wat stabilisatie." De karakteristieke golfbeweging in de komkommermarkt weet Welles zelf wel iets te omzeilen door te kiezen voor een latere plantdatum. "Maar met goed of slecht weer wordt iedereen geraakt."

Geen onaardig begin
Het begin van het komkommerseizoen is al met al niet onaardig verlopen. "We zitten in een vraagmarkt, dus over het algemeen lopen ze tot nu toe best weg", vertelt Welles, die dit jaar voor het eerst zijn eigen afzet verzorgt. Toch is er ook een kanttekening: de gaskosten zijn flink hoger dan vorig jaar. "Het was donker en koud. Je moet dan ook een hogere prijs hebben, anders haal je de kosten er niet uit. Dat is de andere kant van het verhaal."

Voor meer informatie:
Welles BV
Sintelweg 1
Grubbenvorst
Mob: 06-51087052
info@wellesbv.nl
www.wellesbv.nl