Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
basis nieuwe schijf van vijf

Relatie AGF-consumptie en kanker in rapport Gezondheidsraad

Dat groenten en fruit gezond zijn, daar is iedereen het wel over eens. Maar hoe gezond precies? De Gezondheidsraad, een onafhankelijk adviesorgaan dat de regering adviseert, brengt in 2015 nieuwe richtlijnen uit. In een nieuw achtergronddocument wordt het verband onderzocht tussen het gebruik van groenten, groentesap, fruit en puur fruitsap en het risico op veelvoorkomende chronische ziekten. Concreet gezegd: is er verband tussen de consumptie van groenten en ziektes als diabetes en kanker?

Diverse achtergronddocumenten, over verschillende voedingsgroepen, dienen samen als basis voor het advies Richtlijnen Goede Voeding 2015. Dat zal later dit jaar worden aangeboden aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad dienen onder andere als basis voor de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. De laatste Richtlijnen Goede Voeding stammen inmiddels uit 2006. Verwacht wordt dat later dit jaar ook een nieuwe Schijf van Vijf verschijnt.

Het document is nog niet definitief, maar het derde concept is inmiddels wel gepubliceerd. Hierop kan tot 28 april commentaar gegeven worden.

Lees het openbare concept Groente en Fruit hier.
Publicatiedatum: