Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Tanghe:

"Eenvoud terug op het bord bij horeca"

Tholen - Bij zonnig weer trekken veel mensen naar de kust en zoeken een terrasje op. Dit merken horecaleveranciers goed. Volgens AGF-groothandelaar Wim Tanghe uit Blankenberge is het weer fijn om na een vrij moeilijke winter weer een nieuwe start te maken. "Er is een zonnig weekend op komst en die impact is gigantisch. Je gaat bij wijze van spreken van 10 naar 100 per uur. Zon betekent hier een enorme stijgende vraag, maar dat is typisch voor de kust."



Asperges en aardbeien

Tanghe belevert het kustgebied van de driehoek van Bredene, Knokke en Brugge. "De eerste maanden van het jaar waren niet zo positief, maar nu begint het allemaal weer te komen. Er is veel vraag naar aardbeien en asperges. Al is bij de asperges wel het probleem dat er te weinig aanvoer is door de kou. Omdat er vorig seizoen voldoende was, bestelden importeurs dit jaar minder Peruaanse, dus ook daar zijn er niet zo veel van. De prijs is daarom hoog. Vandaag werd er op de veiling 22 euro per kilo gegeven." Hij verwacht dat het prijsniveau nog wel een week zal aanhouden. "Volgende week wordt meer volume verwacht, dus dan zal het weer dalen. Het is nu ook moeilijk om er aan te verdienen, want je kunt er weinig bij rekenen. Toch wil iedereen ze hebben, want ze staan op het menu." De zomergroenten doen het goed. "Tomaten en sla worden veel gevraagd. Van sla is de prijs door de hoge aanvoer fel gezakt. Voor de speciale slasoorten wordt wel meer gegeven. Daar wordt makkelijk 90 cent voor gemaakt."



Eenvoud terug op het bord
Wim ziet een belangrijke ontwikkeling in de horeca. "Doordat veel bedrijven het moeilijk hebben en op de kosten moeten letten, zie je meer eenvoud. Men gaat weer 'back to basic' in het opmaken van de borden. Er was een tijd dat men veel specialiteiten wilde en het allemaal zo nieuw en apart mogelijk moest, maar daar is de horeca op teruggekomen. Er ligt nog wel voldoende op het bord en het ziet er nog steeds mooi uit, maar de uitstraling is anders. Prijsbewuster. Er worden nu bijvoorbeeld meer sla en tomaten gebruikt."


Tomabel assortiment

AGF-groothandel Wim Tanghe is gespecialiseerd in het leveren van een volledig aanbod aardappelen, groenten en fruit aan horeca, grootkeukens en voedingswinkels. "Sinds kort hebben we het wagenpark volledig vernieuwd met koeling. Daarnaast investeren de komende tijd in diverse technieken, waardoor de keten volledig gesloten blijft om nog betere kwaliteit en versheid tot aan de klant te garanderen."

Voor meer informatie:
Wim en Ann Tanghe
Groothandel Wim Tanghe
Evendijk-West 42
8370 Blankenberge - Belgiƫ
tel 050/41.45.59
fax 050/41.50.09
Wim: 0496/52.58.58
Ann: 0496/52.61.61
www.wimtanghe.be
info@wimtanghe.be