Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer directieleden Chiquita stappen op

Na de overname door Cutrale-Safra zwaait een groot deel van de top van Chiquita af. In de afgelopen maanden vertrokken verschillende directieleden en allemaal krijgen ze een ruime vergoeding mee.

Vorige week legde interim-CEO Brian Kocher zijn functie neer. Hij kreeg 7,2 miljoen dollar ontslagvergoeding mee. CEO Ed Lonergan vertrok in januari met een ontslagvergoeding van 16,2 miljoen dollar. CFO Rick Frier kreeg 4,77 miljoen dollar mee, CPO Kevin Holland kreeg een ontslagvergoeding van 5,76 miljoen dollar en James Thompson (CLO) kreeg 5,67 miljoen dollar bij zijn ontslag. Joseph Johnson, CAO, zwaait later deze maand af.

De nieuwe CEO van Chiquita is Darcilo Santos, voorheen werkzaam voor Safra Bank in Sao Paulo. De leiding van het bedrijf is in handen van twee mannen, Andrew Biles, voormalig directeur van Dole Europe, en Kenneth Diveley. De eerste is verantwoordelijk voor het bananen- en ananassegment, de tweede is CEO van Fresh Express. Kenneth Diveley was zelfstandig consultant, maar maakte carrière bij PepsiCo International en Tropicana.

Source: bizjournals.com
Publicatiedatum: