Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador: Exportstijging

Nieuwe cijfers laten zien dat de export van Ecuador is gestegen. Dit is het resultaat van pogingen om de economie te diversifiëren en de afhankelijkheid van olie te verminderen. Volgens de Ecuadoriaanse Exporteurs Federatie (Fedexpor) zijn er vijf producten goed voor een groei van 85 procent in 2014. Het gaat hier om garnalen, bananen, goud, cacao, metalen en mineralen.

Daniel Legarda van Fedexpor: "Op dit moment vertegenwoordigt de export die niet uit olie bestaat ongeveer de helft van alle export. Het gaat hier om $ 12.5 miljard (€ 11.5 miljard). In het afgelopen jaar heeft de niet-olie-export een groei van meer dan 16% gekend." Hiervan was de garnalen- en bananenexport het grootst. De garnalenexport steeg met 44,1 procent en de bananenexport met 10,7 procent.

"De export stijgt. Er is geen daling in de export van bloemen, broccoli, ananas, papaya etc., hoewel dit niet-traditionele exportproducten zijn. De export wordt zelfs nog uitgebreid. 

De grootste importeurs zijn de Verenigde Staten en de Europese Unie. Het gaat hier vooral om agrarische producten. Ondanks de ongunstige externe factoren zoals de lage internationale olieprijs en de stijging van de Amerikaanse dollar, wordt er nog steeds gezocht naar manieren om de markt te blijven diversifiëren. 
Publicatiedatum: