Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
superfood of superplant

Aloë Vera, kun je dat eten?

De BoereGoed-box is in de tuinbouw bekend als box vol gezonde, regionale producten uit het Westland. Een deel van de box wordt gevuld met producten van de BoereGoed kas in De Lier, maar de box wordt ook aangevuld met tuinbouwproducten van andere bedrijven. Deze week zat er wel een heel bijzondere 'groente' in de doos: een Aloë Vera plant, van potplantenkwekerij Van der Burg. Gaat deze ook in de pasta of past deze beter bij een slavinkje en wat gekookte piepers?


Aloë Vera in de BoereGoed box. Foto van Twitter.

Superplant
Bij verschillende winkels is Aloë Vera sap te verkrijgen. Ook liggen er poeders en capsules met extract van de plant te kop. Voedingswinkel De Tuinen omschrijft Aloë Vera drank op de site als 'rijk aan belangrijke voedingsstoffen, bijdragend aan een gezonde spijsvertering en ter versterking van het immuunsysteem'. Maar de bladeren in een stoofpotje gooien is voor consumenten misschien niet het beste idee. De stof is namelijk goed voor een spijsvertering en de darmen, maar werkt ook laxerend!

Gel
Wat dan wel te doen met zo'n plant in een voedingsbox? De Aloë Vera kan van pas komen bij het koken. In de vingers gesneden, of je hand gebrand aan een warme pan? dan is het raadzaam een blad af te breken, open te snijden en de gel over de aangetaste huid te verspreiden. Aloë Vera staat bekend om de geneeskrachtige werking bij brand- schaaf- en snijwonden. Het is niet voor niets dat de plant is verwerkt in talloze cosmeticaproducten, al is het percentage Aloë Vera dan vaak minimaal.

www.boeregoed.nl

Publicatiedatum: