Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brit zwaar allergisch voor wortelen

Het ruiken aan een wortel kan dodelijk zijn voor Andy Walters. Het is een van de bizarre allergieën waar deze 33-jarige Brit aan lijdt.

De dodelijke wortelallergie teistert hem sinds vijf jaar en speelt zelfs op bij de geur van gekookte wortelen en het drinken van frisdrank waar caroteen in zit verwerkt.

Deze week was het de stoom uit een kantine waar wortels werden gekookt genoeg om hem om half vijf 's middags al compleet ziek in bed te krijgen.

Een aanval in december hield Walters voor enkele weken in het ziekenhuis. Dertien injecties epinephrine moeten de aanvallen verzachten totdat de medici een middel tegen deze zeldzame aandoening hebben gevonden.

Zelfs in het ziekenhuis was Walters niet veilig voor de wortel des doods: "elke keer als er een trolley met gekookte wortels langskwam raakte ik in anafylaxie."

Ernstige anafylaxie veroorzaakt zwellingen rond de ogen, neus en mond, benauwdheid en pijn.

De enige manier om dit te voorkomen is het vermijden van wortels. Door schade en schande wijs geworden, verbaast hij zich erover hoe veel producten wortel als ingrediënt hebben.

Publicatiedatum: