Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Special Fruit bestaat vandaag 25 jaar

2015 is een bijzonder jaar voor Special Fruit. Op 7 april bestaat het bedrijf exact 25 jaar. In 1990 zetten de broers François en Patrick Maes hun eerste stappen in de richting van handel in 'speciale' groenten- en fruitsoorten. Zij konden hiervoor rekenen op zijn buitengewoon inzicht in de markt van zacht fruit en exotische groenten- en fruitsoorten. Zij reisden de wereld rond op zoek naar de beste leveranciers. Enkel producten waarmee Special Fruit zich onderscheidde van andere spelers kwamen in aanmerking. Variëteit, kwaliteit en beschikbaarheid van het product speelden een hoogst belangrijke rol.


Mijlpalen in de geschiedenis. Klik hier voor een uitvergroting

Special Fruit groeide gestaag. Wat begon met de import van één luchtvrachtzending aardbeien uit Californië, ontwikkelde zich tot een grote speler op de Europese markt met een vestiging langs de belangrijkste snelweg tussen de Antwerpse haven en deze van Rotterdam. Vanaf het begin werd ingezet op innovatie op vlak van product en techniek op een jaarrond aanbod en op preferentiële partnerships met klanten en leveranciers. Hiervoor vertrouwt de onderneming op een team van zeer gemotiveerde medewerkers. Hun verscheidenheid in nationaliteit benadrukt nog meer het internationale karakter van Special Fruit.

Vandaag gaat Special Fruit nog steeds op de meest integere, bescheiden en passionele manier om met haar producten en alle stakeholders. Velen onder hen zijn partners voor het leven geworden, vrienden zelfs. Mooi om zo je 25-jarig bestaan te kunnen vieren. Special Fruit blikt nu vooruit op een gezonde toekomst en kijkt over de grenzen heen. Het bedrijf zet in op eigen productie in Portugal, vernauwt haar partnerships met telers in Spanje en start binnenkort een packing service in Nederland. Special Fruit zal blijven investeren. Ook in duurzame projecten, een belangrijke pijler in haar strategie. Zo ondersteunt het bedrijf duurzaamheidsprojecten zowel in Afrika, als in Latijns en Midden–Amerika.

www.specialfruit.com
Publicatiedatum: