Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pastinaaktrends in 2015

VS: vraag naar pastinaak stijgt

"We zien een stijgende trend in de verkoop van pastinaak", zegt Kraig Kuykendall van Tozer Seeds America. Tozer is een pionier van het verkopen van F1 pastinaakzaden in de VS, die dertig jaar geleden in Engeland zijn ontwikkeld. Food Network heeft gezegd dat pastinaak een van de nieuwe super foods van tegenwoordig is. Van oudsher was pastinaak alleen in de winter te verkrijgen, maar tegenwoordig is de groente het hele jaar door te verkrijgen in supermarkten.



Hybride pastinaak is veel sterker dan niet-hybride rassen. "Pastinaak is een lastige knolgroente om te telen", zegt Kuykendall. "De groente is zwak en groeit langzaam in verschillende maten". Hybride rassen hebben een meer uniforme vorm en grootte. Verschillende hybride rassen hebben verschillende eigenschappen. Gladiator groeit sneller, Javelin is resistent tegen wortelrot en consumenten houden van Albion om haar witte kleur.

"De regio's, waar pastinaak wordt geteeld in de VS, liggen op dezelfde hoogte als de Britse regio's: Michigan, New York, Oregon en Washington zijn de plekken waar de meeste wortelen vandaan komen. In Canada wordt de groente geteeld in Quebec en Ontario".




Tozer Seeds America is een onderdeel van Tozer Seeds, het grootste groenten kweek bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Tozer Seeds is gespecialiseerd in het kweken, produceren en distribueren van groentenzaad. Tozer Seeds America bestaat sinds 2008 en is gelokaliseerd in Santa Maria, California.

Click here voor Tozer's nieuwsbericht. 

Voor meer informatie
Kraig Kuykendall
Tozer Seeds America
Tel: (+1) 805-922-6300
Publicatiedatum: