Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Freshfel benadrukt belang EU-schoolfruitregeling

De Europese Commissie heeft in februari 2015 een evaluatie gehouden over de EU-regeling voor schoolfruit (SFS). Freshfel en andere organisaties zijn van mening dat deze evaluatie een voorteken is van de afschaffing van de SFS door de Europese Commissie. Het programma is al vele malen grondig geĆ«valueerd sinds haar oprichting in 2009. Freshfel en 11 andere organisaties uit de AGF- en gezondheidssector stuurde een open brief aan de Europese Commissie waarin werd opgeroepen tot het behoud van de SFS. Bij een evenement voor belanghebbenden op 2 maart 2015 bevestigden Freshfel en veel EU-lidstaten ook het belang van het behouden van een sterke Europese SFS.

De schoolfruitregeling is een belangrijke bijdrage om de trend van toenemende obesitas onder kinderen tegen te gaan. Op dit moment zijn er 22 miljoen kinderen met overgewicht in de EU, waarvan 5,1 miljoen zwaarlijvig. De trend toont dat dit zal toenemen met 1,2 miljoen kinderen met overgewicht en 300.000 zwaarlijvigen per jaar. De SFS heeft bewezen dat het een goede manier is om kinderen te helpen met het ontdekken van de smaak, textuur en diversiteit van groenten en fruit. Het verhoogt de consumptie van verse groenten en fruit onder kinderen. Het kan dus sterk bijdragen om het groeiende probleem van obesitas bij kinderen in de EU aan te pakken.

Voor meer informatie:
Freshfel
Email: info@freshfel.org
www.freshfel.org
Publicatiedatum: