Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Risico's en kansen rond flexarbeid

Met de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) is het in- en uitlenen van personeel niet alleen weer actueel maar ook nóg risicovoller geworden. De wet gaat in op 1 juli 2015. Op 18 juni 2015 organiseert de BDO Adviesgroep Loon- & Premieheffing een seminar over het in- en uitlenen van personeel en het uitbesteden van werk. Met aandacht voor de vele risico's, maar zeker ook de (subsidie)mogelijkheden en de mogelijkheden de risico's te vermijden of te beperken.

Een greep uit de onderwerpen als gevolg van de WAS:
  • Werkgevers moeten ook echt het volledige minimumloon uitbetalen;
  • Een deel van het minimumloon als kostenvergoeding uitbetalen of inhoudingen op het loon doen (voor bijvoorbeeld huisvesting) is niet meer toegestaan;
  • De loonstrook moet meer gespecificeerd worden. Bedragen aan kostenvergoedingen en vakantietoeslag en inhoudingen op het loon moeten afzonderlijk worden vermeld en gespecificeerd;
  • De ketenaansprakelijkheid wordt uitgebreid. Niet alleen de werkgever maar alle opdrachtgevers in de keten kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de juiste betaling van het CAO-loon of het afgesproken loon. Bovendien kunnen zij ook te maken krijgen met publiekelijke "naming en shaming";
  • Aansprakelijkheid kan worden voorkomen als werkgever zich kan beroepen op niet-verwijtbaarheid. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden.

En verder:
  • Hoe beperkt u of voorkomt u het risico van aansprakelijkstelling voor loonbelasting- en premieschulden van uitleners en (onder)aannemers?
  • Welke verplichtingen hebben uitleners en inleners van personeel op grond van de Wet allocatie arbeid door intermediairs (WAADI)?
  • Waar moet u rekening mee houden op grond van de Wet arbeid vreemdelingen (WAV)?
  • Hoe kunnen uitleners optimaal belonen binnen de nieuwe regels en hoe moet hun loonadministratie worden ingericht?
Voor wie?
Voor iedereen die te maken heeft met inleen/uitleen, werk uitbesteedt of werk uitvoert voor een ander.

Locatie en tijden
Het seminar 'Risico's en kansen rond flex-arbeid' vindt plaats bij Hotel Van der Valk Den Haag/Nootdorp. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Voor een goed verzorgde lunch wordt uiteraard gezorgd.
 
Aanmelden
Schrijft u zich in vóór 15 mei 2015, dan geldt een verlaagde toegangsprijs van € 275 (normale prijs € 375). Elke tweede en volgende deelnemer betaalt € 195. Ook als u geen relatie van BDO bent, bent u van harte welkom op ons seminar. Inschrijven kan online via www.bdo.nl/flexarbeid.
 
Publicatiedatum: