Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reefercontainers Reftrade koeloplossing voor grootste Belgische aardappelverwerker

Tholen - Reftrade levert koel- en vriescontainers voor de meest uiteenlopende producten. Het bedrijf is gespecialiseerd in (semi-) permanente koel/vries oplossingen. Accountmanager Ferry Breekweg vertelt dat er de laatste tijd steeds meer vraag is vanuit de AGF-sector. Zo werden afgelopen maand bij grootste Belgische aardappelverwerker vier geschakelde reefercontainers haaks op het pand geïnstalleerd, waarmee de capaciteit is toegenomen met 122 europallets.



"Bij deze klant worden de koel- en vriescontainers gebruikt voor de opslag van friet. Het is een oplossing voor het capaciteitstekort en tevens een noodoplossing, zodat ook als bijvoorbeeld een vrachtwagen strandt, er toch geleverd kan worden", vertelt Ferry. De containers zijn voorzien van Carrier NaturaLine-technologie, waarbij synthetische koelmiddelen zijn vervangen door CO2. "Milieuvriendelijk, een stuk stiller en energiezuiniger!"



RMM+
Reftrade werkt met het alarmeringssysteem RMM+ aan, dat tevens werkt als logbestand waarin de temperaturen en eventuele alarmen terug te vinden zijn. Het systeem geeft een automatisch alarm als de temperatuur langer dan 75 minuten met 2 graden naar boven of beneden afwijkt van de ingestelde temperatuur. Via een sms en email wordt alarm geslagen. In eerste instantie gaat het bericht naar de huurder. Als er echt een probleem is, kan de huurder contact opnemen met de 24/7 storingsdienst. "Vaak is het zo dat de deur van de koeling te lang openstaat of men vergeten is de deur dicht te doen. De koudegordijnen vertragen de opwarming wel, maar die kunnen niet voorkomen dat de temperatuur langzaam oploopt. Voor een openstaande deur hoeft natuurlijk geen monteur te komen."

De containers voldoen aan de strenge Europese HACCP-normen met betrekking tot hygiëne en voedselveiligheid. Zoals alle containers die het depot van Reftrade verlaten, zijn ook deze schoongemaakt met een desinfecterend middel. De installatietijd bij dit bedrijf was zo'n drie weken, waarna er ook op locatie werd getest. "Verder bieden wij 24/7 storingsdienst en jaarlijks preventief onderhoud aan in dit huurcontract. Voor een ondernemer biedt deze oplossing veel voordelen. Zo heeft hij niet met bouwvergunningen of afschrijving te maken", besluit Ferry.

Voor meer informatie:
Reftrade Rental B.V.
Tel. + 31 (0)10 429 7155
f.breekweg@reftrade.com
www.reftrade.com