Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijk Poolse appelen naar Vietnam

Er zijn onderhandelingen aan de gang om Poolse appelen toegang te geven tot de Vietnamese markt volgens de State Inspectorate of Plant and Seed Health (SIOPSH). Op 18 en 19 maart heeft de Hoofd Inspecteur van SIOPSH een bezoek gebracht aan Vietnam met vertegenwoordigers van het Instituut van Tuinbouw uit Skierniewice, de Poolse Fruittelers Associatie en de Associatie van Poolse Groente en Fruit Distribiteurs.

Tijdens het overleg is er gesproken over mogelijke fytosanitaire risico's, die Poolse appelen met zich mee zouden kunnen brengen. Er is afgesproken dat na het bezoek de Vietnamese autoriteiten een aantal importvereisten zullen opstellen. Vertegenwoordigers uit Vietnam zullen ook een bezoek brengen aan Polen om te zien hoe de appelen worden geproduceerd en geƫxporteerd. Als alle uitslagen positief zijn, dan kan de handel tussen Polen en Vietnam vanaf oktober beginnen.

Vertegenwoordigers van de Vietnamese retail lieten enthousiast weten dat consumenten in Vietnam geĆÆnteresseerd zijn in grote, kleurrijke appelen met een zoete smaak. Ze hebben een aantal Poolse producenten ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Food Expo handelsbeurs in Ho Chi Minh in het midden van mei.

Publicatiedatum: