Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Niemand zal het winnen van de klok"

Commissionair Sjaak Baars neemt afscheid van veilingbanken Greenery

Tholen - Gisteren nam Sjaak Baars afscheid als commissionair bij The Greenery. Wel blijft hij actief in de inkoop van Hollands fruit bij Geldermalsen. Ruim honderd klanten en kennissen uit de afmijnzaal kwamen hem gisteren de hand schudden. "Ik word volgende maand 67 jaar en dan wordt het tijd om wat gas terug te nemen", zegt de commissionair, die het gros van zijn groentenklanten heeft overgedragen aan John Meesters.

Bekijk de fotoreportage hier.

Sjaak begon als achttienjarige in de omgeving van Vianen met het venten van groenten. Op zijn 27e opende hij zijn eerste groentewinkel, vijf jaar later gevolgd door een tweede. "Ik heb daar vijftien jaar gewerkt, maar voelde me op een gegeven moment meer een personeelsmanager terwijl ik met de handel bezig wilde zijn. Toen Goof Miltenburg, mijn commissionair op Veiling-Utrecht, aangaf te stoppen, heb ik aangegeven interesse te hebben om de zaak over te nemen. In mum van tijd waren mijn goeddraaiende winkels verkocht, waarna ik inmiddels al ruim 26 jaar als commissionair werkzaam ben."



Trouwe lezers van de reacties van AGF.nl kennen Sjaak als een voorstander van het kloksysteem. Hoewel de meeste inkopers thuis achter de computer aan de klok kopen, koos de commissionair er altijd - met nog zo'n zes anderen - ervoor om fysiek bij de klok aanwezig te zijn. "Ik wil bij de handel betrokken zijn en voelde me geen commissionair als ik niet aanwezig was. Ik hoop van harte dat het kloksysteem zal blijven. Daarom heb ik me er altijd voor ingezet om zoveel mogelijk handel voor de klok te krijgen. Ik zeg altijd: niemand zal het winnen van de klok!"

"Ik heb in de loop der jaren nogal eens lopen foeteren. Gisteren zei Steven Martina in zijn toespraak dat ik het wel altijd oprecht en in het belang van mijn klanten heb gedaan. Dat deed me wel goed", blikt Sjaak terug. "Ik heb altijd voor mijn klanten klaargestaan, ze konden me altijd bellen. Ik wil hierbij graag mijn klantenkring bedanken. Op een gegeven moment moet je wat afstoten, maar ik heb met veel plezier groenten voor ze ingekocht en hoop dat voor het Hollands fruit, als mijn gezondheid dat toelaat, voorlopig nog met veel plezier te blijven doen!"

sjaakbaars@hotmail.com

Bekijk de fotoreportage hier. (foto's Joost Rouwhorst)