Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Faitfruit Group heeft totaalareaal van 1.100 hectare in Europa

Moeilijk Europees steenfruitseizoen verwacht

Voor Fairfruit Groep zal het steenfruitseizoen binnenkort van start gaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van abrikozen, nectarines, perziken, pruimen en kersen. Men heeft een totaalareaal van 1.100 hectare in Hongarije, Spanje, Portugal en binnenkort ook in Oostenrijk.
 


"Onze verschillende steenfruitrassen zijn geselecteerd op hun unieke smaak en worden geoogst van april tot half september. Vervolgens worden ze geëxporteerd naar heel Europa. De belangrijkste afnemers zijn Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, België en Frankrijk. Daarnaast zijn Portugal, Hongarije en Spanje belangrijke markten", vertelt productmanager Laurie Suhr.

Grootste productie in Hongarije
"Het nieuwe seizoen in Spanje en Portugal zal starten in de eerste week van mei en in Hongarije zal het rond de derde week van juni zijn. Fairfruit Group levert bijna 11.400 ton fruit per jaar. De productie uit Hongarije is het grootst: ongeveer 7000 ton per jaar. Volgens Laurie zijn de klimatologische omstandigheden deze winter beter geweest en dit zal ook een effect hebben op de Spaanse productie. De kwaliteit van de producten zal naar verwachting beter zijn, maar de volumes zullen wel later op de markt komen."
 

Volgens haar zullen de marktomstandigheden moeilijker zijn dit seizoen. "Er zal meer concurrentie zijn op prijs door de Russische embargo en de vraag zal ook sterk worden beïnvloed door de klimatologische omstandigheden in mei. "De weersomstandigheden hebben een sterke invloed op de steenfruitproductie. Een voorbeeld: In Spanje hebben de abrikozenbomen dit jaar genoeg uren kou in vergelijking met vorig jaar. Dat is goed voor de kalibers en de opbrengsten.

Uitbreiding bioproductie
Een ander doel van het bedrijf is om de biologische productie in Portugal uit te breiden. Dit jaar zal de verwachte productie ongeveer 400 ton zijn met abrikozen, nectarines en platte perziken. Markten voor deze producten zijn Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

Fairfruit Group is opgericht in 2014. Het bedrijf claimt de beste gronden te zoeken voor steenfruit in Europa. De groep is ontwikkeld om verschillende afzetorganisaties en productiebedrijven onder één noemer te krijgen.
 
Voor meer informatie:
Laurie Suhr
Quality and Project Manager
FAIRFRUIT SERVICES, Ltd.
Phone number:
0033 635 408 589
E-mail: laurie.suhr@fairfruitgroup.com
 
Publicatiedatum: