Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy de Meyer, Demargro:

"Preiprijzen tot 60 cent per kilo"

Tholen - Er is op het moment vrij veel vraag naar prei en de prijzen zijn relatief goed voor de tijd van het jaar. Dit vertelt Guy de Meyer van exportbedrijf Demargro. "Op 30 maart hadden we prijzen tussen de 55 en 60 eurocent per kilo. De laatste weken is er stilaan wat beterschap gekomen in de prijzen. Het is al een tijdje het geval dat ze rond en boven de 40 cent per kilo uit komen. In vergelijking met het voorbije jaar, zijn het zeker betere bedragen. Toen zaten we rond de 15 cent per kilo in deze periode."



Stabiel

De vraag komt uit diverse landen waaronder Duitsland, Polen en Scandinaviƫ. "In deze landen is namelijk een tekort aan prei", legt de handelaar uit. "Ook in Frankrijk begint er wat meer vraag te komen, doordat er in bepaalde streken reeds veel gerooid is." Hij verwacht de komende weken een stabiele markt. "Ik denk dat we rond hetzelfde prijsniveau zullen blijven. Zolang de nieuwe oogst van de jonge prei in de ons omliggende landen nog niet oogstklaar is, zullen wij onze prei nog wel kunnen blijven verkopen aan die afnemers."

Demargro begint stilaan meer zomerproducten te verkopen. "De afzet van tomaten, paprika's en komkommers begint op gang te komen en ook de Belgische aardbeien nemen in aantallen toe. De aardbeien zijn kwalitatief heel goed op dit moment, maar op prijsgebied is het nog steeds moeilijk concurreren met de goedkopere Spaanse aardbeien", besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
www.demargro.be