Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Uienprijzen eindelijk beter

"Het is een zwaar seizoen geweest voor uientelers," zegt John Wong van Champion Produce. "We hebben te maken gehad met een mondiaal overschot en extreme prijzen als gevolg daarvan." De afgelopen drie weken zorgden weersomstandigheden in Mexico en het zuiden van Texas voor wat opluchting. "De prijzen zijn nu goed, maar nog steeds niet geweldig," zegt Wong. "Een zak Jumbo Yellow uien van 23 kg levert $8 (€7,40) op, terwijl we hier vorige week hooguit $3 (€2,80) voor kregen," een prijs die slechts de sorteer- en verpakkingskosten dekt.



Vanwege het koude en regenachtige ligt de uienteelt in het zuiden van Texas ongeveer drie weken achter op schema. De oogst is in zicht en Wong hoopt dat de huidige prijzen ook volgende maand doorzetten. "Als de prijzen te laag zijn om winst op te leveren, zouden telers ervoor kunnen kiezen hun uien niet te oogsten."

Het uienseizoen verplaatst zich binnenkort van het noorden naar het zuiden. Het oogsten van de akkers zal half april van start gaan in het zuiden van Texas, gevolgd door het centrale gebied van de staat. In het zuiden van Californië begint het seizoen in mei. De oogst in het midden van Californië en in Nieuw-Mexico duurt van juni tot augustus. Het bedrijf exporteert zijn uien, die worden opgeslagen in een gecontroleerde atmosfeer tot eind april.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: