Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Kea (Greenfresh) over de kruidenmarkt:

"Een slechte Pasen kan beter zijn dan een goede Kerst"



Tholen - De vraag naar kruiden stijgt richting Pasen altijd tot een hoogtepunt. "Deze periode kenmerkt zich toch weer met de start van de lokale productie. Je kunt weer wat aparte dingen aanbieden en laten proeven uit eigen land. Pasen valt dit jaar vroeg, dus de aantallen van Nederlandse bodem zijn nog klein, maar het voelt toch altijd wel een beetje als de aftrap van het zomerseizoen", vertelt Willem Kea van Greenfresh. "We zeggen hier altijd: Een slechte Pasen kan beter zijn dan een goede Kerst!"



"Momenteel verloopt de afzet van kervel gestaag. Deze hebben we bijna jaarrond vanuit Nederland beschikbaar. Verder hebben we uit eigen land munt en bronzen venkel beschikbaar. En naar eetbare bloemen ontstaat ieder jaar meer vraag", vervolgt de leverancier, die de kruiden hoofdzakelijk afzet richting groothandel en horeca, maar ook steeds meer zelf exporteert.




"Op de exportmarkten worden we steeds meer ontdekt. Zelf exporteren we voornamelijk binnen Europa, maar via exporteurs gaat ons product ook steeds vaker via luchtvracht naar verre bestemmingen. We moeten keihard werken om aan de groeiende vraag te volden."



"Onze kracht is dat we onze kruiden jaarrond beschikbaar hebben, van zo dichtbij als mogelijk en zo ver als nodig. Momenteel is het importproduct ruim voorradig. Wij betrekken de meeste importkruiden uit Afrika, maar ook uit Israƫl en Spanje krijgen we kruiden binnen. Verder hebben we vanuit Latijns-Amerikaanse landen als Colombia en Mexico aanvoer, al staat die door de huidige wisselkoers wel onder druk", zegt Willem.



Voor meer informatie:
Greenfresh
Vinkenweg 50 B
2231 NT Rijnsburg
Tel: +31 7140 10806
Fax: +31 7140 10012
willemkea@greenfresh.nl
www.greenfresh.nl