Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-inkoper Andreas Allenspach, Coop:

"Geen Zwitserse crisis, wel een strijd om het marktaandeel“"

Maar liefst vijftien jaar was Andreas Allenspach werkzaam bij de Zwitserse retailer Migros. Daarna volgde een drieƫnhalf jarig verblijf in Nederland als directeur van achtereenvolgens Van Rijn en BioWorld. Inmiddels is Andreas weer teruggevlogen naar Zwitserland, waar hij vanaf 1 december 2014 verantwoordelijk is voor de inkoop van AGF en bloemen en planten van de supermarktketen Coop. In dit interview gaat hij in op zijn Nederlandse jaren en de AGF-visie van Coop.



Op de vraag of de economische crisis in Zwitserland al zijn intrede heeft gedaan, antwoordt Allenspach: "Gelukkig niet! Wat dat betreft is Zwitserland toch wel een eiland tussen al het EU-geweld. Mensen zijn hier positief. De werkloosheid is hier erg laag. Men heeft nog een goed inkomen en is bereid geld uit te geven. Dat is ook een reden dat consumenten minder op de prijs letten bij de aankoop van groenten en fruit. Zwitserland doet het economisch erg goed en ik ben er niet ongelukkig mee dat we geen onderdeel uitmaken van de EU. Voor ons is dat op dit moment de beste oplossing. Wel zie je een reactie dat de gezonde Zwitserse economie veel migranten aantrekt. Zo heeft een meerderheid van de Zwitserse bevolking afgelopen jaar gestemd voor het instellen van een quotum voor het aantal migranten dat het land kan binnenkomen. Zwitserland heeft nu 8 miljoen inwoners, van wie bijna een kwart niet is geboren in Zwitserland. Elk jaar groeit de bevolking met 80.000 mensen, van wie driekwart EU-burgers. Als dat quotum echt doorgaat, kan dat grote gevolgen hebben voor het land."

Het hele interview lezen? Klik hier om een abonnement af te sluiten van Primeur. Dan sturen wij het maart-nummer nog toe.