Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste export naar China mijlpaal voor Zuid-Afrikaanse appelindustrie

Afgelopen week verstuurde Core Fruit de eerste Zuid-Afrikaanse zending appelen ooit naar de Chinese markt. Het betrof 1.120 dozen van 18,25 kg Royal Beaut-appelen. Deze worden verkocht door tal van Chinese retailers.



Thomas Mouton, verantwoordelijk voor de hardfruitverkoop bij Core Fruit, ziet de opening van de Chinese markt als een doorbraak voor de Zuid-Afrikaanse appelindustrie. "De Chinese markt beloont producenten voor een goede kwaliteit en zal ons helpen om onze afzetmarkten te diversificeren. Daarbij is het een springplank voor de export naar andere Oosterse landen."

Tot nu toe lijkt de Chinese vraag zich vooral toe te spitsen op Royal Beaut, Fuji en Granny Smith appelen, maar het is nog vroeg om hier conclusies aan te verbinden. Over de markttoegang is acht jaar onderhandeld. Men hoopt dat de onderhandelingen over de markttoegang van peren en steenfruit nu sneller kan worden verleend, vanwege de kennis over de producteisen van de Chinese markt.


De eerste zending Royal Beaut appelen voor de Chinese markt


Nicholas Dicey van de Zuid-Afrikaanse appel-en perentelersvereniging (SAAPPA) is optimistisch over de toekomst van de appelexport naar China. "Het is een hele andere markt dan onze traditionele markten, zoals Europa en het Verenigd Koninkrijk. Maar de Zuid-Afrikaanse appelindustrie is erg flexibel en zal zich snel aanpassen aan de nieuwe eisen van deze markt. Dit hebben we al bewezen in Afrika, dat nu onze grootste exportbestemming is en het Midden-Oosten en Rusland."

Voor meer informatie:
Jacques du Preez
Hortgro
Tel: +27 082 864 8149
Email: jacques@hortgro.co.za
Publicatiedatum: