Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste zonnepark van West-Friesland op dak van Tolpoort

Distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort en Zonzo hebben een overeenkomst gesloten om op het dak van Tolpoort het grootste zonnepark van West-Friesland te installeren. Hiermee wordt het mogelijk om vrijwel alle bij Tolpoort aangevoerde bloemkool, witlof en broccoli te koelen met in de natuur opgewekte energie. Eind april zal dit nieuwe zonnepanelen-dak worden opgeleverd.



Het platte dak van distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort ligt ideaal ten opzichte van de zon. A.s. april zullen hier 1.250 zonnepanelen op geïnstalleerd worden met een totale oppervlakte van 3.000 m2. Hiermee wordt het grootste zonnepanelencentrum van West-Friesland realiteit. De panelen komen niet in het zicht en zijn in staat om de energie te leveren voor het koelen van vrijwel alle bij Tolpoort aangevoerde bloemkool, broccoli en witlof. Hierdoor worden de prachtige, veelal West-Friese natuurproducten van Tolpoort op een natuurlijke manier gekoeld. Tevens voldoet Tolpoort hiermee volledig aan de verwachtingen die tegenwoordig gesteld mogen worden aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Eind april zal het zonnepanelen-dak in gebruik genomen worden.
 
Publicatiedatum: