Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia's steenfruitvolumes pieken in mei

De weersomstandigheden in Murcia zullen dit jaar waarschijnlijk resulteren in een bevredigend steenfruitseizoen met goede volumes en kwaliteit. De productie in mei is naar verwachting hoger in vergelijking met andere seizoenen.



"Tot nu toe hebben we weinig tegenslag ondervonden van vorst of hagel zodat de bloei en de vereffening van het fruit zeer acceptabel is. Dit zou moeten resulteren in een goede kwaliteit van het fruit. Hoewel de regen en lage temperaturen van de afgelopen dagen de start van het seizoen iets vertragen, verwachten we eind april te beginnen. Het fruit moet nu vele uren zon en hogere temperaturen krijgen, zodat de kwaliteit optimaal kan zijn," stelt Joaquín Gómez, voorzitter van APOEXPA.

Door de keuze voor een ander ras hebben we in Murcia het voordeel van de vroegere rassen, dus we verwachten in mei grote nectarine- en perzikoogsten van meer dan 60.000 ton. Volgens Gómez is de kwaliteit van het fruit ook verbeterd: meer gericht op de behoeften van de Europese consument.

De geleidelijke verdwijning van de witte vruchtvlees abrikozenrassen, zoals de Bulida en Mauritius, zorgt voor de bevordering van abrikozen met oranje vruchtvlees, zoals de Mogador. Als het weer gunstig blijft, verwacht de sector dat Europese retailer in mei beginnen met het maken van grote orders voor steenfruit. Volgens Gómez doorslaggevend voor een goed seizoen.

Er is echter wel onzekerheid over hoe de markt zal reageren op de Russische boycot. "De Russische markt is erg groot en we voelen daar de impact van, maar van de zonnige kant bekeken, liggen er daardoor kansen om te groeien in andere derde markten. Momenteel zijn we bezig met Algerije en Zuid-Afrika, maar ook met China, waar we vooruitgang boeken in de onderhandelingen over de fytosanitaire protocollen die nodig zijn om in de toekomst toegang te krijgen."

Publicatiedatum: