Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toch Zuid-Afrikaanse sinaasappelen naar Spanje

De Zuid-Afrikaanse citrussector besloot vorige week, na een meningsverschil over het proces van fytosanitaire inspectie, om geen citrus naar de Spaanse havens te exporteren. In vergelijking met andere Europese havens is er een hoog aantal CBS intercepties in Spanje.
In een markt waarin goederen vrij circuleren, zoals in de EU, zal Zuid-Afrikaanse citrus toch geïmporteerd worden door Spanje, ook al is dit tegen hogere prijzen.

"In de zomer zijn er weinig alternatieve exporteurs van late sinaasappels van hoge kwaliteit," stelt Miguel Ángel Jiménez van Frutas Niqui Madrimport. "Daarom blijft Spanje Zuid-Afrikaanse sinaasappels importeren, maar als gevolg van deze logistieke complicaties zullen de kosten toenemen, omdat de sinaasappel opnieuw wordt geëxporteerd uit Nederland. Dit biedt tevens zakelijke kansen voor Nederland."

Voor de Spaanse sinaasappelproducent en -marketeer, Naranjas Torres, helpen de Zuid-Afrikaanse sinaasappelen de continuïteit te behouden tijdens de off-season periode. "We importeren voornamelijk Navelate and Cambria uit Zuid-Afrika, omdat ze zich onderscheiden door hun kwaliteit," stelt Fernando González, marketing directeur van Naranjas Torres.


Publicatiedatum: