Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël en Bulgarije willen meer samenwerken

Bulgarije streeft ernaar om de export van landbouwproducten naar Israël te stimuleren. Dit biedt een mogelijkheid voor een ontmoeting tussen de minister van Landbouw, Desislava Taneva, en de adjunct-directeur van Internationale handel en internationale betrekkingen van het Israëlische ministerie van Landbouw, Itzhak Ben-David. 

"Bulgarije is een onderdeel van de Europese Unie. Hierdoor worden de meeste commerciële transacties tussen Israël en Bulgarije en andere EU-landen beheerst door de handelsovereenkomst tussen Israël en de EU. Deze werd al vele jaren gebruikt voor allerlei producten, maar vooral voor voedselhandel, "zei hij.

17% van de Israëlische agrarische producten wordt geëxporteerd naar de Europese Unie, maar weinig naar Bulgarije, meldt Ben-David. Het Midden-Oosten land wil nu de handel in landbouwproducten met Bulgarije uitbreiden. Dit is dan ook de belangrijkste reden voor zijn bezoek.

Israël exporteert goederen naar Bulgarije met een waarde van ongeveer 2 miljoen dollar (€ 1,8 miljoen) per jaar. Bulgarije verscheept agrarische producten ter waarde van 12 miljoen dollar per jaar (€ 11 miljoen). Dit zijn voornamelijk granen, tarwe en fruit, maar ook diepvriesgroenten en -kruiden.

Volgens Ben-David zijn er veel mogelijkheden om de handel tussen beide landen te verbeteren. Hij verzekert dat Israël geïnteresseerd is in het importeren Bulgaarse druiven. "Je moet in gedachten houden dat Israël 95% van haar energie in druiven steekt" legt hij uit.
Publicatiedatum: