Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tekort aan avocado's en hoge prijzen

Er is een tekort aan avocado's op de Europese markt en, in aanloop naar Pasen, stijgt de vraag. De al hoge prijzen zijn hierdoor verder aan het stijgen. Op het moment worden de laatste Spaanse avocado's verkocht. De prijs voor maten 18, 20 en 22 ligt rond de €14 per doos.



"Er is duidelijk een tekort op de markt", zegt Óscar Martínez, van het exportdepartement van Reyes Gutiérrez. "We hebben bijna geen avocado's meer en er is lichte paniek uitgebroken bij de grote Europese leveranciers omdat we hun bestellingen niet kunnen leveren".

In Europa wordt er rond de 5.000 tot 5.500 ton avocado's per week geconsumeerd. Daarbij komt nog de consumptie van landen in Noord-Afrika.

"De oogst in Israël is al afgelopen. Marokko levert alleen maar kleinere avocado's van mindere kwaliteit. Ook hier worden op het moment hoge prijzen voor betaald op de markt. Er zijn ook weinig avocado's uit Chili over; de laatste verzending van Hass kwamen niet boven de 200 ton".

"Regen in Zuid-Afrika zorgt ervoor dat er momenteel geen avocado's geoogst kunnen worden. Wij verwachten de eerste avocado's uit Zuid-Afrika pas in week 19 op de Europese markt".

De export uit Peru is vertraagd door El Niño en andere slechte weersomstandigheden. Een aantal telers uit Peru heeft wel kleine volumes avocado's geëxporteerd, maar deze voldoen niet aan alle standaarden van de Peruviaanse SENASA.

Óscar Martínez
REYES GUTIÉRREZ
Apdo. de Correos n.º 65
Camino de Málaga s/n
29700 Vélez-Málaga (Málaga)
T: (+34 )952 505 606
M: (+34) 639 707 537
omartinez@reyesgutierrez.com
www.reyesgutierrez.com
Publicatiedatum: