Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard verwacht 10% hogere prijs asperges dit seizoen



Landgard eG heeft deze week de eerste asperges van verwarmde velden geveild. 
In week 16 verwacht het bedrijf ook asperges van de koude grond te kunnen aanbieden.

Prijsstijging door introductie minimumloon
In het recordjaar 2014 lag de prijs voor Duitse asperges rond de €6,11 per kilo. Dit jaar verwachten telers dat de prijs hoger zal liggen door de introductie van het minimumloon. Volgens Landgard verwachten aspergetelers een prijsstijging van rond de 10%. De telers hopen de gestegen loonkosten via de prijs op de klant te kunnen verhalen. Er zijn ook extra kosten bijgekomen door nieuw personeel dat moest worden aangenomen om te kunnen voldoen aan te toegenomen regelgeving en administratie.

Aspergeareaal gestegen met 22%
Volgens het Federal Statistical Office zijn asperges een van de belangrijkste groenten die lokaal in Duitsland worden geteeld. Dit jaar wordt verwacht dat de oogst zal stijgen met 11% ten opzichte van vorig jaar, naar 114.000 ton in totaal. Het areaal waar asperges op worden gekweekt is gegroeid met 22% naar in totaal 25.000 hectare. Ook het areaal van Landgard is vergroot in 2014. Landgard verwacht haar productie te kunnen verhogen met 15% in 2015.




Focus op regionale producten
Landgard is een van de grootste producenten en verkopers van asperges in Duitsland. Met de campagne "Deutschland schmeckt" probeert het bedrijf consumenten kennis te laten maken met de kwaliteit van Duitse, lokale landbouwproducten. "De consument wilt weten de producten, en vooral de asperge, vandaan komt", zegt Landgard.

Sabrina Schnaudt
Landgard Service GmbH
Veilingstraße T1200, 47638 Straelen-Herongen
Tel: +49 (0)2839 59-1127
sabrina.schnaudt@landgard.de
www.landgard.de

Publicatiedatum: