Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panama wil meer naar Europese markt exporteren

Panama heeft het potentieel een voedingsleverancier voor de Europese markt te worden. Het land zal hiervoor echter eerst hard moeten werken om aan een aantal basis vereisten, zoals kwaliteit en tijdige levering, te voldoen. 

"Het succes van de export hangt af van de naleving van de vereisten en processen," zei David Cabrera, regionaal vertegenwoordiger van de Central American Economic Integration Support and Implementation of the Association Agreement (PRAIA).

De deskundige vertelde dat producten zoals watermeloen, cantaloupe, pompoen, bonen, bananen en ander fruit zeer gewaardeerd worden op de Europese markt. Cabrera gaf een presentatie voor ruim 200 telers uit de provincie Chiriqui die bijeengekomen waren voor de meeting "A return to the Fields and Food Security", in het kader van de International Fair of David. De bijeenkomst richtte zich onder meer op telers en exporteurs van groenten, fruit, aquatische producten, verwerkte producten, bananen, watermeloen, meloen en bananen. "We willen dat ze deze kans grijpen en hun volumes op de markt brengen," zei Cabrera. 

Panama is achtergebleven op het gebied van AGF-export naar Europese markten, zeker in vergelijking met Costa Rica, dat zichzelf heeft gepositioneerd als exporteur voor deze markt en de weg voor andere telers in de regio heeft geopend.

Cabrera waarschuwt dat het proces in Panama goed georganiseerd moet worden. "De Europese markt is veeleisend en het succes van Panama zal afhangen van verbeteringen in productkwaliteit, teeltechnieken en marketing."

De gouverneur van Chiriqui, Hugo Mendez, die ook bij de bijeenkomst aanwezig was, zei dat de huidige regering zich als doel heeft gesteld de agrarische sector te steunen zodat de productie voor de binnenlandse markt en export opgeschroefd kan worden. Telers gaven aan er alle vertrouwen in te hebben de internationale markt te kunnen betreden als ze innoveren en goed samenwerken.

Bron: laestrella.com.pa
Publicatiedatum: