Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FruitBull app geeft actuele info over groenten en fruit

De in Spanje ontwikkelde applicatie draagt de naam FruitBull en werkt met zijn eigen wiskundige algoritme. De app geeft telers, leveranciers en supermarkten actuele informatie over de prijzen van groenten en fruit voor alle soorten en formaten op de markt. 



"We hebben deze app ontwikkeld om de transparantie van de tuinbouwsector te vergroten," zegt Santiago Álvarez, directeur Operations van FruitBull. "Met deze dienst geven we alle groenten en fruit een identiteit. Je kunt altijd elke gewenste informatie opvragen, zodat er snelle handelsbeslissingen kunnen worden genomen. Als we altijd de actuele olieprijzen kennen, waarom maken we dat dan ook niet mogelijk voor groenten en fruit?"

Het specifieke karakter van de app vereist een netwerk van professionals, verspreid over strategische punten. "We hebben gespecialiseerd personeel om de actuele prijzen ter plaatse te verifiëren in supermarkten. Hierbij sluiten we steden met minder dan 50.000 inwoners uit en nemen we het soortelijk gewicht voor dergelijke supermarkten op het gebied van groenten en fruit. Ook gebruiken we nooit actieprijzen om ervoor te zorgen dat de data niet wordt verstoord."



FruitBull trad in september in werking in Spanje, maar de eerste stappen waren niet gemakkelijk. "We hadden moeten beginnen in een Noord-Europees land," grapt Santiago. "Naast het feit dat Spanjaarden niet gewend zijn voor dergelijke diensten te betalen, blijkt dat de Spaanse tuinbouwsector zeer gericht is op export. Daarom hebben we besloten de app ook in andere landen te lanceren en dus telers, leveranciers en retailers over de hele wereld met elkaar te verbinden."

"De dienst is op maat gemaakt voor elke cliënt, aangezien een supermarkt die zijn concurrenten in de gaten wil houden niet dezelfde behoeften heeft als een teler die wil weten op welk moment hij zijn producten moet verkopen," zegt Santiago. "Het is tijd om een einde te maken aan teleurstellingen en speculatie!"

Voor meer informatie:
www.fruitbull.com
Publicatiedatum: