Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Druivenexporteurs zijn bang voor importboycot

Telers vragen handelaren dit jaar extra voorzichtig te zijn bij de export van druiven om elke eventuele afwijzing van zendingen te voorkomen. De telers zijn bezorgd over de kwaliteit van het fruit na een ongewone hagelstorm in Maharashtra, het belangrijkste productiegebied van India.

"Vanwege de mogelijke invloed die de hagelstorm op de kwaliteit van het fruit gehad heeft raden we aan extreem voorzichtig te zijn met het verpakken van zendingen voor de export," aldus de Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA).

Ook zijn het Directorate of Agricultural Marketing en de National Plant Protection Organization gevraagd de zendingen nauwkeurig te onderzoeken voordat ze vrijgegeven worden voor export.

De staat Maharashtra produceert jaarlijks zo'n 2,1-2,2 miljoen ton druiven, waarvan 1,8-1,9 miljoen ton geƫxporteerd wordt. Belangrijke bestemmingen zijn Nederland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Bangladesh en Saudi-Arabiƫ.
Publicatiedatum: