Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldi Süd naar Slowaakse markt?

Hoe Tesco diepvriesgroenten verkoopt

Onderstaande foto getiteld, "Hoe Tesco Polska diepgevroren groenten verkoopt", circuleert op Twitter. De foto werd geplaatst door Denise Klug. Polen is Tesco's grootste Centraal-Europese markt met meer dan 450 winkels en ten dienste van meer dan 5 miljoen klanten per week.


Target krijgt 1,46 miljard euro fiscaal voordeel
Voor de retailer Target bleek Canada een enorme ramp te zijn, zo meldt minnpost.com In januari kondigde de retailer plannen aan om Canada te verlaten. Met een verlies van 4,6 miljard euro klopte de retailer aan bij de US Securities and Exchange Commission. De retailer kreeg een fiscaal voordeel als gevolg van de exit uit Canada. "We hebben een belastingvoordeel van 1,46 miljard euro op beëindigde activiteiten die vooral betrekking hebben op het verlies van onze investering in Canada. Maar ook andere fiscale voordelen die voortvloeien uit de afschrijvingen van activa en passiva."

SPAR International opent winkels in Libanon
SPAR International heeft hun eerste twee winkels in Beiroet geopend. Dit is in lijn met hun
uitbreidingsplannen op de Libanese markt in 2015, zo meldt internationalsupermarketnews.com. Gordon Campbell, CEO van SPAR International, stelde: "Deze winkels markeren een nieuwe belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het SPAR-merk in het Midden-Oosten."

Russische X5 Retail Group streeft naar snellere groei in 2015
Rusland's tweede grootste retailer X5 Retail Group verwacht in 2015 een snellere omzetgroei. Ook verwacht het meer winkels te openen dan vorig jaar, aldus de CEO Stephan Ducharme volgens Reuters. X5 is van plan meer kapitaal te besteden dan vorig jaar, mede als gevolg van de impact van de hogere inflatie. In 2014 bedroeg de totale omzet 534 miljoen euro, vooral gegenereerd door de opening van 907 winkels en het opknappen van 523 anderen. De verkoop bij X5 steeg vorig jaar met 18,6%.

Aldi Süd Hofer analyseert Slowaakse markt
De discounter Hofer, de handelsnaam van Aldi Süd in Oostenrijk, heeft opnieuw zijn blik geworpen op de Slowaakse markt, zo meldt esmmagazine.com. Hofer's PR manager vertelde Hospodárske Noviny dagelijkse dat "Aldi Süd de mogelijkheden op potentiële buitenlandse markten bekijkt, maar dat de retailer om strategische redenen niet meer informatie bekend kan
maken".

Morrisons beschuldigd van 'stealth winstwaarschuwing'
Morrisons is beschuldigd van de afgifte van een "stealth winstwaarschuwing" door Bernstein
analist Bruno Monteyne, zo meldt yorkshirepost.co.uk. Monteyne stelde dat uit een analyse van de jaarcijfers van de retailer bleek dat er in de winstmargedoelen is gesneden. Hij zei in een toelichting: "Ik weet dat we kritiek hebben op het management van Morrisons voor het tekort aan transparantie over de kosten van de verdere herpositionering en de 'marge-concensus'. Het lijkt erop dat we het allemaal mis hebben ... we zagen een stealth winstwaarschuwing."

Rewe 'niet geïnteresseerd' in Tengelmann winkels
Rewe's CEO Alain Capaross heeft geen interesse in het kopen van Tengelmann's Kaiser's winkels die Edeka wil overhandigen aan een derde in zijn verlengde overnamebod, zo meldt esmmagazine.com.

Delhaize wil voedselafval minimaliseren
De retailer Delhaize heeft plannen om in 2020 honderd procent van alle onverkochte producten aan voedselbanken en sociale instellingen te doneren, zo meldt de Belgische krant (sudinfo.be).

VS: Fresh & Easy sluit 50 winkels
Het besluit van Fresh & Easy om haar winkelbestand te verkleinen, brengt de retailer dichter bij het doel van een unieke vers-supermarkt. Om dit te bereiken is Fresh & Easy van plan om locaties die ofwel slecht presteren of niet passen in de parameters van de nieuwe aanpak te sluiten. Fresh & Easy exploiteert 167 winkels, waarvan 50 zijn gepland om te sluiten, 30 daarvan begeven zich in Zuid-Californië, zo meldt supermarketnews.com.

Nieuwe Morrisons CEO invests £1m in supermarkt aandelen
VK: Morrisons' nieuwe CEO investeert 1,4 miljoen euro in supermarktaandelen
De nieuwe CEO, David Potts, heeft zijn geloof in de retailer bevestigd door het kopen van meer dan 1,4 miljoen euro aan aandelen van de supermarkt. Morrisons bevestigde dat David Potts 508.000 aandelen heeft gekocht tegen 280,31 euro per aandeel, zo meldt yorkshirepost.co.uk.

Hongarije's concurrentiewaakhond beboet Auchan
De 'concurrentiewaakhond' heeft de Hongaarse eenheid van de Franse retailer Auchan beboet met 3,3 miljoen euro voor misbruik van haar marktpositie. De Hongaarse autoriteit zei in een verklaring dat Auchan een speciale vergoeding gaf aan leverancies om hun producten bij Auchan te verkopen, zo meldt Reuters. De CEO van Auchan stelde: "We hebben de wet niet overtreden, dus zullen we de toegankelijke, juridische middelen gebruiken om onze onschuld te bewijzen. We vertrouwen erop dat de rechter ons gelijk geeft."

Bi-Lo op zoek naar lokale goederen
Bi-Lo wil meer lokaal gemaakte producten verkopen in de supermarkten in heel Carolina, aldus charlotteobserver.com. De Greenville, SC, supermarktketen breidt haar "Bi-local" programma, dat lokale bedrijven de kans geeft om hun producten te verkopen bij lokale Bi-Lo winkels, uit in North Carolina en South Carolina.

Senior directeur Tesco stopt
Tesco zei afgelopen maandag dat de senior directeur van de retailer, Patrick Cescau, na zes dienstjaren zal aftreden, zo meldt Reuters.

Stop & Shop recall walnoten
Vertegenwoordigers van Stop en Shop, een supermarktketen in de VS, vertelde de pers dat ze het walnoot- en trailmix product terugtrekken, omdat het is besmet met salmonella, zo meldt
themarketbusiness.com.
Publicatiedatum: