Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jamaica start export hete pepers en taro

Jamaica zal binnenkort hete peper en taro gaan exporteren naar Trinidad en Tobago. De minister van Landbouw, Arbeid en Sociale Zekerheid, Luther Buchanan, zegt dat er een overeenkomst is op Caricom-niveau voor de export naar Trinidad & Tobago. Deze ontwikkeling is in overeenstemming met de inspanningen van de regering om de uitvoer naar Caricom-markten te vergroten.

De minister prees de telers van St Ann voor de belangrijke rol die ze spelen bij de voedselzekerheid van Jamaica. Volgens hem hebben de telers ook aanzienlijk bijgedragen aan de Ierse aardappelteelt in 2014 met een zelfvoorziening van meer dan 90 procent.

"St Ann heeft meer dan 18.000 geregistreerde telers die gewassen zoals piment, yam, zoete aardappel, maïs en vele andere groenten produceren. Daarnaast zijn er veehouders van runderen, geiten en varkens. Dit biedt een belangrijke bijdrage om het eigen land te kunnen voorzien van voedsel. De voedselzekerheid is hiermee vergroot, " zei hij.

De agrarische sector draagt bij tot zeven procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP) en biedt werk aan 18 procent van de beroepsbevolking.

Publicatiedatum: