Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prijzen veranderen meerdere keren per dag

Polen: appeltelers willen niet verkopen

Volgens Jan Nowakowski, de eigenaar van Genesis Fresh, is de situatie van de Poolse appelenmarkt ongewoon voor de tijd van het jaar. "Sinds vorige maand hebben we niet genoeg appelen om aan alle vraag te kunnen voldoen, niet alleen van Oost-Europese landen maar ook van landen in het westen. Dit is inclusief lokale supermarkten, die om grote hoeveelheden appelen vragen".

De basis van het probleem volgens Jan Nowakowski is dat producenten weigeren om de bewaarcellen te openen om zo de prijs van appelen te laten stijgen. Daarom kunnen we niet genoeg appelen leveren aan onze klanten. Prijzen veranderen op het moment meer dan twee maal per dag. Sinds de start van het seizoen liggen de prijzen nog steeds onder de productiekosten, maar we zouden 20% meer kunnen verkopen dan we op het moment doen".



Jan voegt toe dat de vraag naar de Idared appel, die 60% van de productie uitmaakt, erg groot is. Hierdoor ligt de prijs hoger dan de prijs voor andere appelen. De prijs ligt wel nog steeds lager dan appelprijzen van afgelopen jaar.

"De prijzen zullen de komende maanden stijgen tot aan Pasen, en waarschijnlijk tot aan mei. En ondanks dat Poolse producenten worden gesteund door de overheid voor de oogst zal er een appeltekort blijven".

 
Genesis Fresh heeft nieuwe markten in Europa aangeboord, maar ook in Aziƫ en Afrika. "We blijven positief. Veel landen horen voor het eerst van Pools fruit en zijn zeer enthousiast".

Jan Nowakowski, Eigenaar
Genesis Fresh
Tel: + 48 22 378 34 05
Fax: + 48 22 378 34 66
www.genesisfresh.com
 

Publicatiedatum: