Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Randolf Aaldijk, Origin Fruit Direct:

"Druivenmarkt zeker niet verkeerd op het moment"

Tholen - De volumes overzees hardfruit voor de Europese markt zijn in de loop der jaren fors afgenomen. "Producenten sturen niet meer op hun blauwe ogen. Je moet vaste afspraken maken over prijzen en programma's, want Europa staat niet meer op de eerste plaats. Men is jarenlang bezig geweest om meer diversiteit in afzet te krijgen. Een voorbeeld zijn de Zuid-Afrikaanse Forelle-peren, die nu veel meer naar het Verre- en Midden-Oosten worden gestuurd", vertelt Randolf Aaldijk van Origin Fruit Direct. "Granny Smith blijft men wel sturen, maar het volume gekleurde peren wordt steeds minder."



De volumes citrus en druiven voor de Europese markt staan in mindere mate onder druk. "Wij importeren zelf weinig Europees citrus, maar de afzet van Egyptische product loopt goed. Men heeft wel te maken met de nodige uitdagingen, omdat voorheen Rusland en Oekraïne de grootste markten waren voor Egypte. Ik had verwacht dat de boycot zal resulteren in een grotere export vanuit Egypte naar Rusland, maar je ziet juist dat er meer product richting Europa komt."



Na een uiterst moeizame druivenmarkt in januari is die markt inmiddels weer opgeleefd. "We zitten in de staart van het Zuid-Afrika seizoen met witte, blauwe en rode pitloze druiven. Vanuit Chili moet de bulk Crimson-druiven nog komen en Peru loopt ook nog door. Daarnaast is India met witte druiven op de markt. Nagenoeg voor alle variëteiten worden er goede prijzen gemaakt, mits de kwaliteit goed is, want die verschillen zijn groot. Al met al is de markt voor druiven zeker niet verkeerd."



Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Keilestraat 9c
3029 BP Rotterdam
Tel.: (010) 244 93 00
Fax: (010) 478 39 66
randolf@originfruitdirect.nl
www.originfruitdirect.nl