Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Perenvoorraad raakt snel op

Het percentage van afgezette peren blijkt volgens CSO hoger dan in afgelopen seizoenen. De beschikbaarheid van Abate Fetel, het enige ras met hogere volumes dan vorig jaar (+ 18%), is snel gedaald, tot onder het niveau van vorig seizoen. De gegevens zijn van 15 maart 2015 en hebben betrekking op de situatie van de toonaangevende productieregio: Emilia-Romagna.
Voorheen lagen de volumes rond de 504.000 ton, maar nu is er slechts 52.000 ton beschikbaar. Dit is 33% minder dan vorig seizoen ondanks een toegenomen beschikbaarheid van 4%. 30.000 ton van het totaal zijn Abate-peren. Volumes lijken daarmee tegen het einde van het seizoen 'beheersbaar'.

De situatie in het zuidelijk halfrond
Het seizoen in het zuidelijk halfrond is al begonnen. 73.000 ton werd geëxporteerd vanuit Argentinië, bijna 30% minder dan vorig jaar, en 14.000 ton daarvan was bestemd voor Italië (24.000 vorig jaar).

De hagelbuien in Argentinië beïnvloedde de exportvolumes sterk, hoewel het land meer productie verwacht dan in 2014.

De buitenlandse markt
De markt werd beïnvloed door de concurrentie uit België en Nederland en door de Russische boycot, wat leidde tot een hogere beschikbaarheid van de producten in alternatieve markten en dus meer concurrerende prijzen.

De Italiaanse binnenlandse markt
Er is een consumptiegroei van 16%. Een verrassing, vooral omdat de peerconsumptie al jaren daalt. Natuurlijk kopen consumenten ook buitenlandse producten. Desalniettemin wordt er een stijging van 19% in de aankoop van binnenlandse productie verwacht.

Bron: CSO-Centro Servizi Ortofrutticoli di Ferrara voor FreshPlaza. Alle rechten voorbehouden.
Publicatiedatum: