Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FETfit en coöperatie DOOR: Krijg elkaar in beweging

Rauwe tomaat bevat kalium en helpt de bloeddruk te verlagen. En in komkommer zit een stofje die zwellingen tegengaat. Positieve effecten van gezond eten waar wij als volwassenen ook lang niet alles van weten. Maar hoe zit dit dan bij kinderen? Met FETfit neemt coöperatie DOOR op 26 maart actief deel aan het Groentecongres in het WTC in Rotterdam. En gaat hier graag de discussie aan met onder andere kinderartsen, diëtisten en beleidsmakers. Hoe krijgen we kinderen samen in beweging om meer groente en fruit te eten?



FETfit is een interactief educatieprogramma dat kinderen op een speelse wijze vertelt over gezonde voeding en ze stimuleert te bewegen. Een programma dat al ruim een jaar met veel succes gevolgd wordt door honderden leerlingen uit Westland en Den Haag. "Op het Groentecongres krijgen we tijdens de workshop 'scholen' de gelegenheid ons educatieprogramma te presenteren", vertelt Corien Zuijdwegt van DOOR. "Ons programma sluit naadloos aan op het thema van het congres. We discussiëren daarom graag mee over de rol van groenten en fruit in ons voedingspatroon. En zijn benieuwd wat professionals uit de gezondheidszorg en voedingstuinbouw van onze aanpak vinden. Want samen met hen kunnen we vast nog meer kinderen bewegen om gezonder te gaan eten."

Meer weten?
Op zoek naar meer informatie over FETfit? Bezoek dan onze stand bij het Groentecongres of kijk op www.fetfit.nl. Tot ziens op 26 maart!

Educatieprogramma FETfit FETfit - dat staat voor Fietsen, Eten en Tuinbouw - is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool en bestaat uit een aantal bouwstenen. Een belangrijke bouwsteen waaruit leerkrachten kunnen kiezen, is het digitale lesprogramma voor op het digiboard. Om echt te ervaren hoe een tomaat of aubergine groeit én proeft, kan de klas een bezoek brengen aan de kassen in het Westland.
Publicatiedatum: