Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Liesbeth Geudens, Kempisch Fruit:

"Naast AGF-leverancier ook deels kruidenier"

Tholen - Kempisch Fruit is gevestigd in een sfeervolle boerderij in Oud-Turnhout. De fruitwinkel werd zo'n 40 jaar geleden opgericht door de vader van Liesbeth Geudens. Hij teelde hardfruit en aardbeien en begon deze aan huis te verkopen. Stilaan breidde het assortiment uit met diverse andere producten en 25 jaar geleden stapte Liesbeth in het bedrijf. "Sinds vijf jaar ben ik officieel eigenaar en het gamma is momenteel heel breed. Ik ben naast AGF-leverancier ook deels kruidenier", vertelt de eigenaresse. "Klanten kunnen hier van alles krijgen, van wijn tot koekjes. We leveren aan particulieren, bakkers en horecabedrijven uit de buurt en omliggende dorpen."



Passie voor koken

Liesbeth heeft een brede interesse. "Ik heb ook een passie op culinair gebied. Graag deel ik mijn kennis en geef mijn klanten advies over de juiste ingrediënten en hoe ze bepaalde producten moeten klaarmaken. In de winkel zijn ook verschillende recepten te verkrijgen. Daarnaast organiseer ik regelmatig kookworkshops waarbij mensen ideeën op kunnen doen en kennis kunnen maken met nieuwe producten." Op dit moment heeft ze geen ruimte voor een keuken in de boerderijwinkel. "Maar misschien is daar in de toekomst plaats voor."



Specialiteiten
"Het onderscheid van mijn winkel zit dus in het extra's van het advies. Ook vind ik het belangrijk dat we bijzondere kwaliteitsproducten in huis hebben. Een supermarkt zal niet zo veel lekkere rassen tomaten of de prachtige exoten hebben dan ik hier aanbiedt. Een tros bananen of een krop sla is hetzelfde in de supermarkt, maar klanten komen naar Kempisch Fruit voor de toegevoegde waarde. We 'lokken' de mensen met specialiteiten en smakelijke recepten. Zo kunnen de 'foodies' van deze wereld hier heerlijk shoppen. "



Inkopen
Liesbeth koopt bij verschillende groothandelaren. "Elke keer wil ik weer de beste producten verzamelen. Ook vind ik het leuk om bij lokale telers in te kopen. Zo bieden we in het seizoen weer heerlijke aardbeien uit de streek." De eigenaresse doet bijna alles zelf. "Van inkopen tot uitstallen en opruimen, het werk is heel arbeidsintensief. Maar het is geweldig om te doen!" Daarnaast is ze ook actief op internet. "We hebben een website waar ik ook recepten op plaats. Ook wil ik meer gaan delen op Facebook en twitter. Zo kan ik bijvoorbeeld aangeven dat de lentegroenten of de nieuwe primeuraardappeltjes er weer zijn."



Toekomst

Voor de toekomst heeft Liesbeth veel ideeën met betrekking tot vernieuwing en uitbreiding van de winkel. "Wat we precies gaan doen de komende jaren is nog niet volledig duidelijk. Maar mijn doel is om hetzelfde assortiment te blijven voeren, maar mogelijk op een andere manier te presenteren. Daarnaast wil ik meer met maaltijden en salades doen en andere extra services aanbieden."





Voor meer informatie:
Liesbeth Geudens
Kempisch Fruit
Heieinde 72
2360 Oud-Turnhout
Tel: 014/42.52.47
Fax: 014/42.23.91
info@kempischfruit.be
www.kempischfruit.be
Publicatiedatum: