Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe systeemoplossing van igus met kunststof kogellagers

Smeermiddelvrije lagering voor transportbanden in drie stappen geconfigureerd

Igus GmbH heeft een systeemoplossing ontwikkeld voor transportbanden in de etikettering-, verpakkings- en levensmiddelenindustrie, die met slechts met enkele keren klikken kan worden geconfigureerd en besteld: Deze component bestaat uit een geanodiseerde aluminium buis, die kant-en-klaar voorzien is van onderhoudsvrije flenskogellagers. De kunststof kogellagers zijn vervaardigd uit de hoogwaardige kunststof, xirodur B180. Daardoor loopt deze nieuwe systeemoplossing zeer soepel, heeft lage wrijvingswaarden en is bovendien niet duur.


Afbeelding PM0515-1
In drie stappen geconfigureerd: Smerings- en onderhoudsvrije aluminium rollen van igus. (bron: igus GmbH)



Onder het merk xiros produceert igus onderhoudsvrije polymeer kogellagers, waaronder een systeemoplossing voor bewegende toepassingen in de etiketteer- en transportbandmachines en in de verpakkings- en levensmiddelenindustrie. De complete oplossing bestaat uit een lichte, helder geanodiseerde aluminium buis en twee xirodur B180-flenskogellagers. Het rollende element bestaat uit hoogwaardige roestvrijstalen kogels. Door de grote vraag in de verpakkings- en transportbandenindustrie zorgt igus ervoor dat de xiros-systeemoplossing eenvoudig en snel leverbaar is: Met behulp van een online-configurator kunnen gebruikers hun oplossing individueel samenstellen, en dat in slechts drie stappen: Eerst wordt de gewenste binnendiameter (acht, tien, twaalf, 15 of 17 millimeter) geselecteerd, vervolgens wordt de bijbehorende buitendiameter (30 of 38 millimeter) toegevoegd. Tenslotte wordt de benodigde lengte van de aluminium buis vastgelegd. Hierbij zijn alle waarden tussen 25 en 1500 millimeter mogelijk. Na selectie van de drie parameters verschijnt een exacte prijsopgaaf. Na nog een klik wordt het artikel in de winkelwagen geplaatst en kan het online worden besteld. De order zal na 24 tot 48 uur geleverd worden.

xirodur B180: allround polymeer voor lichte loop en lage wrijvingswaarden

Xirodur is een reeks hoogwaardige kunststoffen, die speciaal zijn ontwikkeld voor igus-polymeren kogellagers. Momenteel zijn er zeven speciale materialen met verschillende eigenschappen. Xirodur B180 is het voordelige standaardmateriaal. Het is bestand tegen chemicaliën en ontwikkeld voor temperaturen van -40 tot +80°C. Drooglopende polymeren kogellagers zorgen voor lagere wrijvingswaarden dan gesmeerde metalen kogellagers, omdat de kogels de weerstand van het smeermiddel niet hoeven te overwinnen. Dit is één reden waarom veel fabrikanten de voorkeur geven aan smerings- en onderhoudsvrije kunststof kogellagers als er geen hoge belastingen en snelheden nodig zijn.

De xiros-transportbanden worden bijvoorbeeld als geleiderollen voor etikettering of verpakking van levensmiddelen, ingebouwd omdat er zo geen verontreiniging door smeermiddelen kan ontstaan. Dat geldt ook voor transportbanden, die bij de verwerking van worst, vlees en vis worden gebruikt.
Daarnaast lopen kogellagers van kunststof aanzienlijk lichter dan kogellagers van metaal.

xiros: Omvangrijk assortiment kunststof kogellagers

Sinds 2008 heeft igus een groot aanbod aan smeringsvrije polymeren kogellagers ontwikkeld: De meest gebruikte zijn radiale-groefkogellagers met afmetingen volgens DIN 625, analoog aan de verkrijgbare kogellagers van metaal. Andere productgroepen zijn axiale kogellagers, multi-dragende lagers, draaikranslagers en axiaal belastbare polymeer kogelrollen. Hierbij komen nog allerlei productvariaties, zoals de 'double-row' radiale lagers voor een hogere krachtopvang, sferische rollen, kogellagers met afdekplaten en eindkappen.

Onderstaande link brengt u naar de xiros-configurator
www.igus.eu/xiros-configurator


Publicatiedatum: