Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase druivenexport gehalveerd door hagel

In India is het vanaf begin maart drama voor de druivensector. Het land is geraakt door slechte weersomstandigheden waaronder hevige regen- en hagelbuien. Telers hebben veel verliezen geleden en de export is stilgevallen. De volumes die naar Europa zijn gestuurd zijn gehalveerd in vergelijking met vorig jaar.


Druiventekort
De beschadigde productie zorgt voor een enorm tekort aan druiven in Europa, er kan nu niet meer worden verzonden. Het land heeft wel vaker last van zulk soort weersomstandigheden, maar dat vindt dan plaats in één of enkele productiegebieden. Dit keer waren ze allemaal geraakt.


Volgens een woordvoerder uit de Indiase druivensector hebben Europese importeurs begrip voor de situatie. "Zij zullen waarschijnlijk overstappen op Chileense en Egyptische druiven. Amit Kalya van Kayla Export uit Nashik vertelt dat ook zij de helft van hun productie hebben verloren. "De productie is grotendeels vernietigd en druiven die maar deels zijn beschadigd, zijn ook niet meer geschikt voor de export."


Sachin van het bedrijf Mahagrapes rapporteert een verlies van 80-85%. "Sowieso kunnen wij deze kwaliteit niet meer verzenden naar exportmarkten. Wat we nog over hebben zal waarschijnlijk op de binnenlandse markt worden afgezet, als zal dit ook niet probleemloos verlopen."


De volledige financiële schade voor de Indiase druivensector is nog niet bekend, de overheid is nog steeds aan het onderzoeken. Daarna zal men bekijken welke bedragen er opzij worden gelegd ter compensatie. Mogelijk zal men de telers opdragen om meer beschermde teelt te gaan voeren, aangezien dit al het zoveelste verlies is binnen een paar jaar.

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
kalyaexports@yahoo.co.in
Tel: +91-253-251-3001

Sachin Korde
Mahagrapes - India
Tel: +91- 20-24263818

Publicatiedatum: