Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wisselkoers raakt Israëlische kruidentelers

De dalende waarde van de Euro raakt veel IsraĆ«lische kruidentelers. De wisselkoers dwingt hen een keuze te maken tussen inleveren op de winst of het verhogen van de prijzen. 

"Er kunnen drie dingen gebeuren," zegt Berto Levy van Gaia herbs. "Telers krijgen minder geld voor hun kruiden, exporteurs gaan geld verliezen of Europese consumenten zullen meer moeten betalen. Een combinatie van de drie lijkt me het meest waarschijnlijk." 

De situatie ontstond nadat de Euro de afgelopen maanden 15% in waarde daalde. Een stijging van de productiekosten vanwege verhoogde belastingen voor telers verergerden het probleem.

"Normaal gesproken zijn onze prijzen constant, dus het is een groot probleem voor ons," zegt Levy. "Als we onze prijzen deze zomer niet verhogen, zullen veel telers en exporteurs hun bedrijven moeten sluiten." Er gaan volgens Levy geruchten dat een tiental telers zich al gevaarlijk dicht bij een dergelijke situatie bevindt. Twee grote stormen richtten eerder dit jaar aanzienlijke schade aan en reduceerden zowel volume als kwaliteit. Maar de problemen vanwege weersomstandigheden steken schril af bij de moeilijkheden, die de wisselkoers heeft veroorzaakt. 



"Het gaat niet alleen om kruiden," zegt Levy. "Bedrijven die handelen in Spaanse pepers en paprika's kampen ook met grote problemen. En hoewel wij naar Rusland kunnen exporteren, is het voor Israƫlische exporteurs moeilijk om hun geld te krijgen." De Amerikaanse markt is moeilijk te betreden vanwege de regelgeving die het te duur maakt om kruiden, die geteeld zijn volgens de Europese normen, naar de VS te exporteren.


For more information:
Berto Levy
Gaia agricultural produce
Mob: +972 54 6777295
Fax: +972 3 5214598
berto@gaiaherbs.co.il
www.gaiaherbs.co.il
Publicatiedatum: