Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nijs van Zuilen, Berrybrothers:

"Vanaf september al een goede vraag naar rode bessen"

Tholen - Met een teeltareaal van ruim 70 hectare is Berrybrothers één van de grootste rode bessenbedrijven in Europa. Het Hollands seizoen loopt momenteel op zijn eind. "Tot week 16 hebben we Nederlandse rode bessen beschikbaar. Daarna vervolgen we het seizoen met Chileense Rovada-bessen, waarna we in de derde week van mei alweer op de markt komen met nieuwe Hollandse en eigen teelt Portugese bessen", vertelt Nijs van Zuilen.



In Portugal teelt Berrybrothers 1,5 hectare rode bessen en 3,5 hectare blauwe bessen, waarvan het grootste deel in Portugal en Spanje wordt afgezet. Circa 25% van deze oogst wordt beschikbaar voor de Nederlandse markt. "Berrybrothers teelt in het noorden van Portugal, omdat hier de ideale klimaatomstandigheden zijn waardoor we het Europese seizoen vroeg kunnen starten", zegt Nijs.



Hij is erg tevreden over het huidige bessenseizoen. "Vanaf de start in september tot nu toe is de vraag goed geweest. Ten opzichte van vorig jaar zijn de prijzen verdubbeld. Aangezien er minder bessen geoogst zijn in Europa, ontstond er al vroeg veel vraag vanuit met name Italië en Duitsland. Op dit moment is de markt iets rustiger, maar ik verwacht wel dat er nog een opleving komt."



Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers BV
Nijken 18
6088 NR Roggel
+31(0)6 4670 8453
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl