Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Te lange transit-tijden

Spanje: de conditie van fruit bij retailers is de sleutel tot succes

Grote volumes van ananas zijn, meestal door grote multinationals, verspreid op de Spaanse markt.



Normaliter wordt de ananas vanuit Midden-Amerika geëxporteerd naar Spanje via de Rotterdamse haven en de haven van Marin in Galicië, waarna de ananas gemiddeld 25 dagen na de oogst wordt verdeeld over de rest van het Spaanse grondgebied. Dit proces voorkomt dat de ananas te lang in de schappen blijft liggen zonder verlies van organoleptische eigenschappen.

Vanuit deze bezorgdheid heeft de kleine exploitant BriBri Fruits een nieuwe werkwijze ontwikkeld. De producent, gevestigd in Barcelona en samenwerkend met telers in Costa Rica, is uiterst gevoelig over de kwaliteit van al haar producten.

Bribri Fruits wil zich onderscheiden in de markt door zich te specialiseren in de productie en import van kleine kaliber 'MD2'-ananas met een transittijd (na de oogst) van niet langer dan 12 dagen.



"Wij werken met kleine coöperaties in Costa Rica waar het fruit ongeveer vijf dagen voor vertrek naar Europa wordt verpakt. Het fruit wordt rechtstreeks verscheept naar de haven van Tarragona en arriveert daar tussen de 12 en 13 dagen. Deze werkwijze zorgt voor een product met een houdbaarheid van ongeveer vijftien dagen op de plaats van verkoop," aldus Ruben Sorroche. "Dit is zeker een belangrijke, onderscheidende factor in termen van kwaliteit. Daarbij zijn de prijzen niet veel hoger dan die van conventionele ananas. De meest veeleisende retailers waarderen dit, hoewel de ananasverkoop, zoals bij veel andere producten, sterk wordt beïnvloed door de prijzen," voegt Sorroche eraan toe.

Sorroche verkoopt, na analyse van de nieuwste consumententrends, ook kleinere kalibers. "Van alle kalibers die wij leveren, zijn de 9 en 10 (gewicht 1000 / 1,100 g) de meest praktische grootte. Doordat deze ananas twee porties bevat kan het fruit meestal in een keer worden geconsumeerd. De ananas blijft dus niet in de koelkast liggen waar het zijn eigenschappen zal verliezen," bevestigt Sorroche.

Meer informatie:
Rubén Sorroche
Bribri Fruits
T: 34 +93 206 65 65
info@bribrifruits.com
www.bribrifruits.com

Publicatiedatum: