Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Havenstaking Chili voorbij

Woensdagmorgen 18 maart meldde de Chileense Fruit Telers Federatie(Fedefruta) het eind van de staking van havenwerkers in Valparaiso, De eerste staking in de haven in 15 jaar liet 2 schepen met fruit liggen.

Vanaf maandagmorgen staakten 500 mensen tegen nieuwe provisies van de douanedienst rond schone lading-standaarden van de fytosanitaire inspecties. Er werden stenen gebruikt om ramen in te slaan van een aantal havenkantoren.

Als reactie hierop meldt het havenbedrijf van Valparaiso in een persbericht: "Ons bedrijf begint een proces tegen de verantwoordelijken voor de schade aan de gebouwen, die [ook] de veiligheid van onze staf bedreigde."

Fedefruta in een verklaring: "We zijn erg positief over het begrip tussen de betrokken partijen. We hopen, dat verschillen in Valparaiso worden opgelost door overleg tussen overheid, bedrijven, werknemers en gebruikers van de terminals.

Juan Carolus Brown, president van Fedefruta, vindt daarentegen de toestand erg ingewikkeld: "Spijtig dat verschillen in het verwerken van vracht en fytosanitaire inspecties in de grootste Chileense haven een conflict veroorzaken, dat ons werk ernstig kan beschadigen. We consulteren nu alle betrokken partijen om tot een oplossing te komen."

Publicatiedatum: