Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe CEO Morrisons legt oor te luisteren

Sainsbury ziet eerste tekenen van herstel

Publix koopt volgens news-press.com de winkelcentra van Southwest Florida op. De retailer is op zoek naar een groter marktaandeel. Publix investeert dit jaar 1,2 miljard euro om meer centra te kopen, nieuwe winkels te bouwen en bestaande winkels te renoveren. volgens een rapport dat maandag verscheen in de Sarasota Herald-Tribune heeft Publix nu 1098 winkels. Publix noteerde vorig jaar een omzet van 28,9 miljard euro: een stijging van 5,7% ten opzichte van 2013.

VK: Nieuwe CEO Morrisons legt oor te luisteren
De nieuwe topman van de supermarktketen Morrisons heeft personeel en klanten gevraagd om positieve en negatieve kritiek te leveren op de bedrijfsvoering. Volgens de CEO is dit de eerste stap op weg naar de (gewenste) ommekeer bij de supermarktketen, zo meldt The Guardian.

VK: Sainsbury ziet eerste tekenen van herstel
In termen van omzet ziet de retailer, volgens CEO Mike Coupe, de eerste tekenen van herstel. De omzet van Sainsbury's daalde volgens retailanalysis.igd.com met 1,9%, terwijl de totale detailhandel daalde met 0,3%. De uitdagende markt en het snijden van de eigen prijsactiviteiten hadden invloed op Sainsbury's omzet al waren er aanwijzingen dat de recente prijsdalingen zou leiden tot volumegroei.

AU: Barcodes om de consument te koppelen aan telers
Een groep West-Australische telers is een initiatief gestart dat zich richt op de koppeling tussen consumenten en telers middels een barcode, zo stelt ABC Online. Deze Quick response codes, of QR-codes, zullen op de schappen van supermarkten verschijnen, vlak naast de desbetreffende producten. De QR-codes kunnen worden gescand door iedereen met een smartphone en zal de consument leiden naar een website waar ze kunnen lezen over de wijze waarop het product wordt geteeld en wat de telers aan de productie verdienen. Ook staan er verschillende case studies op de website. President Kallum Blake stelde dat door recente besmetting van hepatitis A op geïmporteerde diepvries blauwe bessen de consument zich meer bewust is van de afkomst van hun voedsel.

VS: Door to Door Organics neemt Hoofd Technologie aan
E-commerce retailer Door to Door Organics heeft volgens supermarketnews.com Greg Lems als Hoofd Technologie (chief technology officer) benoemd en Jeff Ludwin als vice-president (VP) van merchandising. Chad Arnold, CEO van de retailer, stelde: "Greg en Jeff brengen elk een enorme hoeveelheid van expertise en passie in ons 'senior leadership team'. Ze zullen allemaal van vitaal belang zijn als we doorgaan met het uitvoeren van ons ambitieuze groeiplan." De retailer verwacht 50.000 nieuwe klanten tegen het einde van 2015.

India: Meru Cabs's promotor van retail-venture slinkt
Uit berichtgeving van dnaindia.com is de retailing-venture Freshkins Foods India, met veel tamtam begonnen in juni 2014, geslonken. Gelanceerd in samenwerking met ex-Reliance Retail en Future Group richt Freshkins op het creëren van een 'farm-to-consumer' waardeketen door het combineren van de wetenschap van de moderne retail met de kunst van de straatverkoop.

VS: Instacart breidt aanbod Superfresh uit
De retailbezorgservice Instacart kondigde dinsdag de (verkennende) samenwerking aan met A & P, zo stelt philly.com. Instacart leverde reeds artikelen van A & P's Superfresh winkels, maar met dit partnerschap biedt Instacart het volledige assortiment van Superfresh, met inbegrip van biologische producten, internationale cuisine, voorbereide voedingsmiddelen en private-label items. Aanvankelijk omvat de levering de zones van Philadelphia en Montgomery County.

Schotse retailverkoop daalt als gevolg van moeilijke handel
De waarde van de retailverkoop in Schotland was vorige maand lager dan een jaar eerder. Uit de meest recente cijfers van de sector blijkt volgens de Herald Scotland dat de waarde van de verkopen ten noorden van de grens in februari daalde met 1,4 % in dezelfde maand van vorig jaar. De cijfers laten ook zien dat de zwakte vooral ligt in de sub-sector food retail, mede door de verkleining van het huishoudbudget. De waarde van de voedselverkoop ten noorden van de grens daalde in februari met 2,6 % ten opzichte van vorig jaar.

Noorse supermarkten behalen 'creamy' winsten
Volgens een analyse van Oslo Economics blijkt uit 'rapporten dat de prijzen zijn gestegen met 6 % in deze periode, terwijl de prijzen van de leveranciers zijn toegenomen met 4 %. Dit betekent dat shoppers moeten 2 procent boven het gangbare tarief moeten betalen, aldus het NRK. De Noorse mededingingsautoriteit keurde de recente overname van de Zweedse keten ICA door Coop goed, maar nu hebben de consumenten slechts twee andere supermarkten om uit te kiezen. Voedselproducenten Orkla en TINE bevestigen dat zij aanzienlijke bedragen betalen om hun producten in de schappen te krijgen

VS: Couche-Tard fuseert met Pantry Inc
Pantry Inc heeft een document ingediend bij de US Securities & Exchange Commission (SEC) dat dat de retailer volledig fuseert met Couche-Tard Inc, zo meldt cspnet.com. De aankondiging volgt volgens de Hart-Scott-Rodino Antitrust op het verstrijken van de wachttijd. De combinatie van Amerikaanse en Canadese retailer levert meer dan 7800 winkels op.

Vicepresident supermarktdivisie Walmart met pensioen
Jack Sinclair, VP van de supermarktdivisie van Walmart VS, gaat met pensioen aan het einde van deze week, zo meldt theshelbyreport.com. Sinclair kwam bij 2007 in dienst bij Walmart uit McCurrach, een Brits merchandisingsbedrijf. Hij was actief in de retailfoodbusiness sinds 1982.

Publicatiedatum: