Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trage afzet Israëlische aardappelen

Concurrentie van Egyptische producten op de lokale markt in Israël heeft ervoor gezorgd dat Israëlische producenten nu proberen hun producten in Rusland te verkopen. Een groot deel van de Israëlisch oogst gaat gewoonlijk naar Rusland. Israëlisch telers wachten nu tot de import van Egyptische producten afneemt voordat ze verdere stappen ondernemen.



"Ik geloof dat de import van Egyptische aardappelen volgende maand minder zal worden. Dat is het moment dat wij ons op de Russische markt zullen richten", zegt Gil Segev van Arava Export Growers. Segev voegt toe dat Israëlisch producenten weliswaar aan hogere kosten produceren, maar dat de kwaliteit van de producten ook hoger ligt. Aardappelen blijven een stabiele markt in Rusland, maar door de economische crisis zijn Russische consumenten wel steeds kritischer geworden over de prijs.

"De markt dit jaar was langzaam wegens een aantal verschillende redenen. Onder andere door de laaggeprijsde tomaten uit Egypte, de recessie in Rusland en de zwakke roebel". Door de zwakke roebel hebben Israëlische producenten minder gekregen voor hun exportproducenten. Tot nu toe is er tijdens dit seizoen de helft minder geëxporteerd naar Rusland dan in eerdere seizoenen.

"Ons productievolume is hetzelfde als dat van vorig jaar en dat van Egyptische producenten ook. Het probleem is de prijs van de aardappelen. Hopelijk wordt de markt beter tegen volgende maand wanneer de import uit Egypte stopt".

Voor meer informatie:
Gil Segev
Arava Export Growers

omer@arv.co.il
www.arv.co.il
Publicatiedatum: