Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan-Willem Schrijver, Locus Traxx Worldwide:

"Vraag uit hele keten naar realtime locatie- en temperatuurinformatie"

Tholen - Locus Traxx Worldwide biedt de AGF-sector realtime informatie op het gebied van locatie en temperatuur. Voor producten met hoge waarde is er een unit beschikbaar met een lichtsensor. Eerder dit jaar werd Jan-Willem Schrijver - voorheen onder meer werkzaam bij Vroegop-Windig - aangesteld als directeur voor de EMEA-regio. "De meeste aanbieders bieden een ouderwets logger systeem of een oud systeem in een nieuw jasje. Hierbij is er alleen sprake van registratie en uitlezen achteraf. Met een portable unit, de SmartTraxx GO van Locus Traxx, heeft de gebruiker direct zicht op temperatuur en locatie. Deze informatie is realtime beschikbaar en kan naar behoefte gedeeld worden met alle schakels in de keten."



"Locus Traxx biedt een zeer voordelige disposable oplossing. De gebruikers ontvangen realtime een e-mail en/of tekst alarmeringsbericht indien de vooraf ingestelde specifieke temperatuurwaarde wordt overschreden", vertelt Jan-Willem. "Mocht er een afwijking optreden in temperatuur, dan komt er een melding via het systeem en kan direct worden ingegrepen. Hoe minder temperatuurschommelingen tijdens het vervoer, hoe gezonder en kwalitatief beter het product blijft, zowel voor tussenhandel en de finale consument. Dit resulteert dus in een betere houdbaarheid."

Het apparaat zelf staat in verbinding met het GSM-netwerk en data wordt uitgewisseld via de software van Locus Traxx Worldwide. "De combinatie van SmartTraxx GO voor transport over de weg, via de trein of per boot en het gebruik van de ondersteunende software van Locus Traxx Worldwide maakt dat wij een unieke oplossing bieden in de markt van perishable en high value. Informatie kan gekoppeld worden met eigen transportmanagement en warehousemanagement ERP systemen door middel van uitwisseling op basis van EDI", vertelt Jan-Willem.

"De vraag komt uit de gehele keten. Retailers die de regie over de gehele keten willen voeren, maken gebruik van de producten en services van Locus Traxx Worldwide. Telers en importeurs die vanaf de oogst de producten tot en met de afnemer(s) willen blijven controleren om een kwalitatief zo vers en mooi mogelijk product af te leveren. Logistiek dienstverleners, third party (3PL) & fourth party (4PL) logistics, zowel voor wegtransport, transport per trein en vracht per container over zee. Voor zeetransport biedt Locus Traxx Worldwide ook een Smart Traxx Portable realtime oplossing via satelliet. Voor deze transportondernemingen is het van het grootste belang dat de koel- of diepvriesketen ononderbroken blijft en de producten op de juiste temperatuur worden vervoerd gedurende de periode dat zij de verantwoordelijkheid dragen voor het product", verklaart de directeur.



Specifiek voor de AGF-sector is de vraag het grootst bij groenten en (zacht)fruit. "De consument verwacht dat alles jaarrond verkrijgbaar is. Dat heeft een grote impact op de gehele logistieke keten. Consumenten beseffen vaak niet waar producten allemaal vandaan komen en wat er nodig is vanaf productie tot consumptie en welke belangrijke rol logistiek vervult", zegt Jan-Willem. Hij noemt het een geweldige uitdaging om wereldwijd de klanten van dienst te zijn met het real time bieden van locatie en temperatuur informatie. "Dat is pas echt big data! Via het eigen overzichtssysteem krijgen onze klanten gepersonaliseerde informatie online aangeboden. Gebieden met een beperkte GSM connectiviteit zijn dus het moeilijkst. Een andere uitdaging is het realtime monitoren van gegevens onder temperaturen van -40 C. Op het wensenlijstje staat nog het ontwikkelen van een BI tool voor afnemers, zodat ze zelf gemakkelijk de Big Data kunnen analyseren. Onze eigen engineers werken veel aan de wensenlijstjes van onze klanten, dit zijn dan maatwerk trajecten van systeemintegratie. Dus een deel van het wensenlijstje wordt ook gewoon bepaald door de specifieke eisen en wensen van onze gebruikers uit de markt."

Lezers van AGF.nl die de producten en diensten van Locus Traxx Worldwide Europe nog niet kennen, maar graag eens willen uitproberen kunnen eenmalig gebruik maken van de Buy One-Get One free (BoGo) deal. Inclusief customer service support en training. Doos a 10 stuks EUR 250,- exclusief verzendkosten en BTW .

Voor meer informatie:
Locus Traxx Worldwide Europe
2 Rue Devant les HĂȘtres
6890 Transinne, Belgium
+ 32 (0)61 86 00 71
Jan-willem.schrijver@locustraxx.com