IFS en BRC voor Vitazonfoods
Laurens van Ruijmbeke en Jolanda van de Leur poseren trots met de behaalde certificaten.
Het BRC-certificaat wordt uitgegeven door het Britisch Retail Consortium, een Britse organisatie vergelijkbaar met het Centraal Bureau Levensmiddelen in Nederland. De BRC norm is ontwikkeld door Britse supermarkten, gericht op hun toeleverende bedrijven. Meerdere Nederlandse supermarkten hebben inmiddels deze richtlijnen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid overgenomen.
Het doel van de BRC norm is dat een leverancier met één audit kan volstaan voor leveringen aan verschillende supermarkten. Zo hoeft de leverancier niet door elke supermarkt apart te worden gecontroleerd, hetgeen de kosten beperkt.
De International Food Standard (IFS) is opgezet door de Duitse retailers. In principe is IFS de Duits/Franse tegenhanger van de Engelse BRC standaard. Net als bij BRC vereist IFS ook dat er een kwaliteitssysteem aanwezig is, HACCP wordt toegepast en dat omgeving, product, proces en personeel in het systeem zijn opgenomen.
Rasspecifiek
Door het koppelen van aangesloten telers is VitazonFoods in staat om rasspecifieke fruit- en groentesappen te blenden, wat het beste en lekkerste resultaat oplevert.
Namens VitazonFoods en ZON fruit & vegetables namen productieleider Laurens van Ruijmbeke en kwaliteitsadviseur Jolanda van de Leur de beide certificaten in ontvangst.