Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kleinere kalibers en concurrentie uit Argentinië en Zuid-Afrika

Spanje: Onzekerheid rondom citroenproductie

Het Spaanse citroenseizoen gaat, volgens gegevens van de Raad van Landbouw en Water van Murcia, net als vorig jaar door met een goede omzet en prijzen (tussen de 0,20 en 0,28 euro per kilo), afhankelijk van de kwaliteit. 



Het ras Primofiori is momenteel beschikbaar tot begin april. Daarna komen de eerste Verna-citroenen op de markt, waarbij meer kilo per boom wordt verwacht, alhoewel de oogst bestaat uit kleinere kalibers vanwege de hoge zomer- en herfsttemperaturen en een gebrek aan regen.

Volgens Francisco Marín Cánovas, directeur van Frutas Naturales SA, "zullen de verkoopvolumes vergelijkbaar zijn met vorig seizoen." Frutas Naturales verkoopt meestal meer dan 25.000 ton citroenen onder de merknaam BICI. De producent exporteert vooral naar de EU met Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje als belangrijkste markten. In het zomerseizoen importeert de producent Eureka-citroenen uit Zuid-Afrika en Argentinië om hun exportseizoen te voltooien.



"Er is meer onzekerheid over het seizoen als gevolg van de grotere, verwachte productie in Argentinië," stelt Cánovas. Met betrekking tot de huidige spanning tussen de Zuid-Afrikaanse en Spaanse citrussectoren, als gevolg van 'Black Spot', heeft het Afrikaanse land voorgesteld om de export naar Zuid-Europese havens te annuleren. Dit zorgt volgens Cánovas voor hogere, logistieke kosten en maakt de import van de producten minder interessant.

"Overzeese citroenen concurreren met Spaanse Verna-citroenen in Europa. Meer en meer klanten geven de voorkeur aan Verna-citroenen vanwege hun versheid. De Spaanse markt geeft de voorkeur aan de Verna door de lagere prijs."

Meer consumptie van Spaanse citroenen in het Midden-Oosten en Canada
De citroenconsumptie is volgens Cánovasis momenteel groeiende door de publiciteit rondom de voordelen voor de gezondheid van citroenconsumptie. De vraag naar Spaanse citroenen is daardoor gestegen, vooral in het Midden-Oosten en Canada."



Frutas Naturales zal het zomerseizoen starten met een nieuw magazijn, uitgerust met 'Sunkist'-technologie voor de detectie van defecten en het elektronisch sorteren van de citroenen.


For more information:
Francisco Marín Cánovas
Frutas Naturales SA
Vereda Rincón Gallego,10
30579 Torreagüera. Murcia, Spain
T: +34 968822911
M: +34 616446044
paco@frutasnaturales.es
www.frutasnaturales.es
Publicatiedatum: